• Головна
  • Україна
  • В Україні розкрадали гроші, призначені для купівлі джерел світла, тепла і води узимку: до схеми причетний заступник одного з міністрів

В Україні розкрадали гроші, призначені для купівлі джерел світла, тепла і води узимку: до схеми причетний заступник одного з міністрів

НАБУ

До угрупування, що займалося розкраданням, входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України

Співробітники НАБУ і САП викрили злочинне угрупування, що займалося розкладанням бюджетних коштів. До складу угрупування входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Детективи затримали його під час отримання 400 тисяч доларів хабаря. Ці кошти заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

Про це 22 січня повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Як повідомляють у НАБУ, влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 мільярда гривень для закупівлі обладнання і техніки, щоб забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання взимку через ситуацію, що склалась внаслідок руйнування об‘єктів критичної інфраструктури.

Як встановило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Для цього вони змовилися з групою посередників та уклали договори про закупівлі за завищеною на майже 280 мільйонів гривень вартістю з наперед визначеними підприємцями. Ті, як з’ясувало слідство, мали за це передати держслужбовцям гроші як «винагороду».

Наразі детективи проводять слідчі дії для встановлення усіх учасників угруповання та притягнення їх до кримінальної відповідальності. В операції з викриття групи взяли участь понад 150 співробітників НАБУ. Вони провели низку обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тисяч грн та 38,7 тисяч доларів. Також вночі детективи затримали одного з учасників групи, який намагався виїхати з України. Зараз слідство триває.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву про підозру у заволодінні у 2018 році понад 229 млн гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності