• Головна
  • Україна
  • Сам себе преміював: ексголові «Нафтогазу» Коболєву оголосили про підозру у розкраданні понад 229 млн грн

Сам себе преміював: ексголові «Нафтогазу» Коболєву оголосили про підозру у розкраданні понад 229 млн грн

Сам себе преміював: ексголові «Нафтогазу» Коболєву оголосили про підозру у розкраданні понад 229 млн грн

Сума суттєво перевищувала нормативно визначені розміри таких виплат

НАБУ та САП повідомили колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву про підозру у заволодінні у 2018 році понад 229 млн гривень.

Про це у четвер, 19 січня, повідомили у пресслужбі НАБУ.

Слідство встановило, що очільник компанії (2014−2021 роки) у травні 2018 року всупереч вимогам законодавства видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 млн грн (приблизно 10 млн доларів США) за екстраординарні досягнення. Йдеться про позитивне рішення у справі щодо контракту купівлі-продажу природного газу у 2009−2019 роках.

«Ця сума суттєво перевищувала нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 млн грн). До того ж за ті самі досягнення екскерівникові компанії виплатили премію й у 2017 році у розмірі 12,49 млн грн», — зазначили у НАБУ.

Загалом упродовж 2018 року підозрюваному, як вважає слідство, незаконно виплатили коштом компанії понад 229,25 млн грн (різниця між фактично виплаченою премією і максимально допустимим її розміром).

Нагадаємо, у листопаді Кабмін призначив ексміністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова головою правління НАК «Нафтогаз України».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності