Поліція нагадує про заборони на зимові свята

Поліція нагадує про заборони на зимові свята

Зокрема, нагадала, про заборону піротехнічних засобів

Поліція готова максимально надати безпеку людям під час зимових свят. Правоохоронці контролюватимуть дотримання всіх вимог воєнного стану, зокрема, комендантської години і заборони на піротехнічні засоби.

Про це  в ефірі єдиного телемарафону розповіла речниця Нацполіції України Мар’яна Рева, пише «Суспільне».

«Перш за все, люди повинні пам’ятати про те, що існує комендантська година, і про те, що не можна ігнорувати сигнали повітряної тривоги, незалежно від того, який це день — святковий чи не святковий. Ми розуміємо, наскільки підступним є наш ворог, який з цинічним задоволенням, можливо, буде намагатися зіпсувати нам святкові дні», — сказала Рева.

Вона пояснила, що є певні вимоги комендантської години, незалежно від того святковий чи не святковий день. Поліцейські будуть перевіряти людей, документи, доставляти в підрозділи поліції для встановлення особи чи для перевірки цієї особи.

«Тобто люди повинні розуміти, що це може бути і ставитися до цього з розумінням. Наразі йде війна, особливі безпекові заходи проводяться поліцією. Немає винятків — святковий чи не святковий день», — сказала Рева.

Вона також наголосила, що в підрозділах поліції, в розгорнутих мобільних пунктах поліції діють пункти обігріву.

«І якщо особа опинилася в комендантську годину на вулиці, не може вчасно повернутися додому чи туди, куди хотіла, то можна звернутися в ці пункти і пробути там до закінчення комендантської години», — пояснила речниця Нацполіції.

Рева також нагадала, що піротехнічні засоби — і їх реалізація, і їх використання — по всій території України заборонені.

«Тому поліція буде реагувати на випадки (продажу чи застосування — ред). Звертаюся до людей, які мають певний намір це зробити — не робіть цього. Подумайте про людей, які психологічно важко переживають умови війни, які можуть сприйняти звуки салютів за звуки вибухів», — сказала Рева.

Покарання залежить від того, як буде кваліфікуватися вчинок. Це може бути штраф, можуть бути виправні роботи, сказала Рева.

Нагадаємо, поліція, як і інші структури МВС, під час різдвяних і новорічних працюватиме у посиленому режимі. Водночас якщо настане блекаут, то будуть посилені мобільні патрулі, а повідомляти про повітряну тривогу та інші важливі речі вони будуть через гучномовці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності