• Головна
  • Україна
  • Допомогу ВПО на проживання у 2023 році продовжать автоматично: деталі

Допомогу ВПО на проживання у 2023 році продовжать автоматично: деталі

Допомогу ВПО на проживання у 2023 році продовжать автоматично: деталі

Підтверджувати матеріальний стан для отримання допомоги ВПО теж не потрібно

Внутрішньопереміщені особи у 2023 році автоматично продовжать отримувати допомогу на проживання.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Протягом тижня на гарячу лінію Мінреінтеграції звернулося багато внутрішніх переселенців, які занепокоєні, що після Нового року їм припинять виплачувати допомогу. Пояснюємо: з 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам буде продовжене», – ідеться в повідомленні.

Тому віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила про відсутність потреби у зверненнях для поновлення виплат.

«Хочу заспокоїти усіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави», – уточнила Верещук.

Натомість у міністерстві зазначили, що підтверджувати матеріальний стан для отримання допомоги ВПО теж не треба, адже допомога на проживання не залежить від отриманого доходу та є безстроковою.

Нагадаємо, у Новому Роздолі, що на Львівщині, на базі гуртожитку політехнічного фахового коледжу облаштували 50 кімнат для переселенців. Загалом у територіальній громаді лише зареєстрованих проживає понад 2,4 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності