На Львівщині відремонтували гуртожиток, в який заселять ВПО

На Львівщині відремонтували гуртожиток, в який заселять ВПО

У гуртожитку провели капітальний ремонт м’якої покрівлі із заміною віконних блоків всієї будівлі

У Новому Роздолі, що на Львівщині, на базі гуртожитку політехнічного фахового коледжу облаштували 50 кімнат для переселенців. Загалом у територіальній громаді лише зареєстрованих проживає понад 2,4 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Зазначається, що у гуртожитку провели капітальний ремонт м’якої покрівлі із заміною віконних блоків всієї будівлі, а також поточний ремонт 4-го та 5-го поверхів (внутрішні оздоблювальні роботи, заміна системи водопостачання та водовідведення, електропостачання, опалення та дверних блоків, облаштування санвузлів, душових та кухонь, закупівля та монтаж обладнання).

Загалом на проведення ремонтних робіт у поточному році скерували 15,2 млн грн:

  • 12,7 млн грн — обласний бюджет;
  • 2,5 млн грн — кошти Малопольського воєводства Республіки Польща.

«Сьогодні на Львівщині мешкає лише офіційно зареєстрованих понад чверть мільйона переселенців. Тому одним із наших завдань є створення для них комфортних умов проживання. Одним зі шляхів — є ремонт приміщень гуртожитків навчальних закладів, які до цього не використовувались», — сказав перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Додамо, що за фінансування Норвезької ради з питань біженців на 1-му поверсі гуртожитку Новороздільського політехнічного фахового коледжу тривають роботи з облаштування двох душових кімнат із роздягальнями, душової та санвузла для осіб з особливими потребами, пральної кімнати.

Нагадаємо, у Львівській області у будівлі гуртожитку Угнівського аграрно-будівельного ліцею, що у Белзькій територіальній громаді, завершили ремонт. Завдяки цьому створено 66 додаткових місць для внутрішньо переміщених осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності