• Головна
  • Україна
  • Штучний інтелект допомагатиме українцям скласти резюме та знайти роботу

Штучний інтелект допомагатиме українцям скласти резюме та знайти роботу

Штучний інтелект допомагатиме українцям скласти резюме та знайти роботу

Державний центр зайнятості оголосив про старт роботи «Національного кадрового резерву». У межах цього проєкту штучний інтелект допомагатиме українцям знайти роботу або відкрити власну справу.

Про це йдеться у повідомленні центру.

Як зазначають, штучний інтелект має точно та швидко визначити пул професій для кожної людини відповідно до її здібностей, а також рівень володіння м’якими навичками (soft skills), яким найбільше приділяють увагу роботодавці при прийомі на роботу, та схильності до ведення власного бізнесу.

Всі дані автоматично формуються в інтерактивному резюме, яке людина може переслати роботодавцю через Єдиний портал вакансій або роздрукувати та взяти із собою на співбесіду.

У центрі заявляють, що таке інтерактивне резюме дозволить людини мати перевагу у роботодавця перед іншими претендентами зі стандартними резюме, адже «містить саме ту інформацію, яка потрібна рекрутеру для розуміння відповідності до вимог актуальної вакансії».

Якщо у людини виявлять схильність до ведення власної справи, вона за бажання може пройти комплексне навчання підприємництву. Воно складається з мультимедійних курсів у міжнародному форматі SCORM та майстер-класів «провідних бізнес-тренерів». За підсумками успішного завершення курсу система автоматично генерує іменний сертифікат з унікальним номером.

«Вибір професії, як і вибір в якій сфері відкрити власну справу — завжди не простий. І держава повинна допомогти кожному українцю не помилитись і зробити цей вибір свідомо, адже від нього залежить подальша кар’єра людини: буде вона успішною чи ні», — заявила директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Проєкт вже працює. На сайті «Національного кадрового резерву» можна пройти тестування, за результатами якого сформується ваше резюме. ШІ автоматично підбере перелік професій (із бази у 1000+ професій). За допомогою Єдиного Порталу Вакансій або Бази Вакансій від Державної Служби Зайнятості України можна обрати доступну пропозицію.

Перед презентацією проєкту Міносвіти, Державна служба зайнятості, Інститут модернізації змісту освіти та Асоціація інноваційної та цифрової освіти протягом 7 місяців проводили форсайт-дослідження щодо розвитку людського капіталу, першого робочого місця та ринку праці. Понад 30 провідних міжнародних та українських експертів, які представляють наукову, державну, підприємницьку та громадську сфери «дали власні бачення».

Заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна заявила, що місією «Національного кадрового резерву» є запуск ефективного соціального ліфта в Україні, який за допомогою ШІ сприятиме українцям знайти роботу або відкрити власну справу.

Нагадаємо, у серпні Кабмін проплатив перші мікрогранти по програмі «єРобота» для підтримки новоствореного бізнесу в Україні. Було верифіковано майже 5 тисяч заяв, з яких понад 750 було погоджено.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності