• Головна
  • Україна
  • В Україні пропонують штрафувати пішоходів за невикористання світловідбиваючих елементів

В Україні пропонують штрафувати пішоходів за невикористання світловідбиваючих елементів

В Україні пропонують штрафувати пішоходів за невикористання світловідбиваючих елементів

Каратимуть попередженням або штрафом у розмірі трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонується штрафувати пішоходів, які у темну пору доби пересуваються проїздною частиною чи узбіччям без світловідбиваючих елементів (стрічки, наклейки, жилету тощо), або одягу, який має такі елементи.

Відповідний законопроєкт опублікований на сайті Верховної Ради України.

Метою законопроєкту є зменшення кількості ДТП, які трапляються за участю пішоходів у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості.

За статистикою, саме низька видимість пішоходів у темний час доби (особливо в осінньо-зимовий період) є однією з найпоширеніших причин ДТП з фатальними наслідками в Україні.

йдеться у пояснювальній записці

Зокрема, пропонується карати пішоходів попередженням або штрафом у розмірі трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Тим часом у поліції Львівської області пояснюють, що світловідбивачі роблять пішохода помітним у темну пору доби. Для того, аби зманеврувати при швидкості 50 км/год, водієві потрібно 150 метрів.

У світлому одязі пішохід стає помітним за 30–75 м, а цього недостатньо для уникнення ДТП. Зі світловідбивачем пішохід стає помітним за 300 м. Отже, додаючи світловідбиваючі елементи на одяг, ми на 85 % знижуємо шанс потрапити в аварію.

Щоб зробити дитину більш помітнішою на дорозі, необхідно прикріпити світловідбивачі на верхній одяг та на ранець

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності