• Головна
  • Україна
  • Ціни на електроенергію для населення «заморозили» до кінця опалювального сезону: деталі

Ціни на електроенергію для населення «заморозили» до кінця опалювального сезону: деталі

Ціни на електроенергію для населення «заморозили» до кінця опалювального сезону: деталі

Ціни на електроенергію для українців «заморозили» до кінця опалювального сезону, відповідну постанову ухвалив Уряд. Документ продовжує дію спеціальних обов’язків, покладених на учасників ринку електричної енергії, таким чином пільгові ціни для побутових споживачів зберігатимуться протягом осінньо-зимового періоду 2022/2023 років – до 31 березня 2023 року.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики України.

Фіксований тариф наразі становить:

  • для індивідуальних побутових споживачів – 1,44 грн/кВт год при споживанні до 250 кВт год на місяць та 1,68 грн/кВт год – понад 250 кВт год на місяць;
  • 1,68 грн/кВт год незалежно від обсягу споживання – для колективних побутових споживачів, гуртожитків, для юридичних осіб, які є власниками або балансоутримувачами майна, що використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб у частині задоволення власних потреб ВПО, у дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі та освітлення території, для релігійних організацій.

Також цей тариф діє у багатоквартирних житлових будинках при використанні електроенергії для технічних цілей: роботи індивідуальних теплових пунктів, котелень, ліфтів, насосів, домофонів та освітлення дворів, східців і номерних знаків. Водночас постановою цей перелік доповнено цілями споживання на аварійне та евакуаційне освітлення, протипожежними системами, системами вентиляції, димовидалення та кондиціонування, системи сигналізації.

Нагадаємо, Наступного тижня відключення електроенергії стануть плановими, а не аварійними.

Додамо, у львівській мерії погодили зміни до тарифів на тепло. Детальніше про це читайте за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності