• Головна
  • Новини Львівщини
  • Відключення електроенергії на Львівщині: Козицький розповів про причини та тривалість відключень

Відключення електроенергії на Львівщині: Козицький розповів про причини та тривалість відключень

Відключення електроенергії на Львівщині: Козицький розповів про причини та тривалість відключень

Відповідальні служби роблять все можливе, щоб відключення елетроенергії тривало не більше чотирьох годин

Станом на зараз «Львівобленерго» формує та готує до оприлюднення графіки відключень на найближчі дні, щоб жителі Львівщини могли планувати свій час.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Від ранку на території Львівської області запровадили вимушені відключення. Причина обмежень – загроза дисбалансу між споживанням та генерацією електроенергії. Тобто, споживання в енергосистемі країни наближається до рівня вищого за рівень виробітку електроенергії в ній

голова Львівської ОВА Максим Козицький голова Львівської ОВА Максим Козицький

Зазначається, що ЛОВА активно комунікує з фахівцями Західного Територіального управління обслуговування мережі НЕК «Укренерго» та «Львівобленерго», щоб тривалість відключень не перевищувала 4 години.

Водночас жителям області дали поради, як можна зробити свій вклад у зміцнення енергосистеми держави. Для цього сьогодні і щодня слід дотримуватися таких правил:

  • Раціонально використовуйте електроенергію. Вимкніть усі прилади, якими зараз не користуєтесь. Максимально обмежте використання електроенергії у пікові години навантаження на енергосистему – з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.
  • Суб'єктам господарювання: вимкніть рекламу, підсвітки та зовнішнє освітлення після завершення робочого часу і упродовж комендантської години.
  • Якщо є така можливість, підприємствам слід частково перейти на роботу в нічний час.

Україна та українці демонструють свою стійкість щодня. Уже понад 8 місяців великої війни. З гідністю та в єдності подолаємо і цей виклик. Ворог може тимчасово залишити нас без електроенергії, але він вже ніколи не вийде з тієї темряви, в яку сам себе занурив

голова Львівської ОВА Максим Козицький голова Львівської ОВА Максим Козицький

Нагадаємо, на території Львівської області запровадили віялові відключення для населення. Їх ввели у всіх районах області та частково у Львові, орієнтовно 3% від загальної потужності.

Додамо, дізнатись, чому немає електроенергії у населеному пункті та коли орієнтовно відновлять живлення, можна буде у розділі «Чому немає світла» на сайті «Львівобленерго» або в кол-центрі. Детальніше про це можна дізнатись, перейшовши за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності