• Головна
  • Україна
  • Загрожує довічне ув’язнення: справу нацгвардійця, який влаштував стрілянину на «Південмаші» у Дніпрі, передали до суду

Загрожує довічне ув’язнення: справу нацгвардійця, який влаштував стрілянину на «Південмаші» у Дніпрі, передали до суду

Загрожує довічне ув’язнення: справу нацгвардійця, який влаштував стрілянину на «Південмаші» у Дніпрі, передали до суду

Внаслідок його дій загинули п’ятеро людей, ще стільки ж отримали поранення

Правоохоронці передали до суду справу нацгвардійця Артемія Рябчука. Його підозрюють у тому, що в січні 2022 року він влаштував стрілянину на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Розслідування встановило, що 27 січня солдат-строковик був включений до складу варти з охорони території державного підприємства «ВО Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова». Уночі він викрав зброю з кімнати, де вона зберігалась, і влаштував стрілянину. Внаслідок цього загинули четверо його співслужбовців та працівниця підприємства. Ще п’ятеро військовослужбовців дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Після скоєного стрілець утік із місця служби разом зі зброєю. Однак його затримали працівники правоохоронних органів.

Обвинуваченому інкримінують порушення статутних правил взаємовідносин, убивство та замах на вбивство двох і більшої кількості людей, викрадення зброї, дезертирство, а також порушення статутних правил вартової служби та незаконне поводження зі зброєю. Санкції статей передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, у ході розслідування правоохоронці виявили факти позастатутних відносин. Серед особового складу частини Нацгвардії, в якій стався інцидент, провели анкетування. Однак у МВС наголосили, що виявлені факти позастатутних відносин не свідчать про мотиви розстрілу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності