• Головна
  • Новини
  • У МВС розповіли про перші результати службового розслідування стрілянини у Дніпрі

У МВС розповіли про перші результати службового розслідування стрілянини у Дніпрі

У МВС розповіли про перші результати службового розслідування стрілянини у Дніпрі

Комісія виявила факти позастатутних відносин

У міністерстві внутрішніх справ розповіли про перші результати службового розслідування стрілянини на заводі "Південмаш" у Дніпрі. Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

У ході розслідування комісія виявила факти позастатутних відносин. Серед особового складу частини Нацгвардії, в якій стався інцидент, провели анкетування.

Однак Євгеній Єнін наголосив, що виявлені факти позастатутних відносин не свідчать про мотиви розстрілу.

"Мотиви досі невідомі нам, їх з’ясовуватиме Державне бюро розслідувань у рамках досудового розслідування. Завдання службового розслідування, що проводить Міністерство внутрішніх справ - з’ясування морально-психологічного клімату в колективі, перевірка процесів добору та підготовки кадрів, дотримання порядку проходження військової служби тощо", - повідомив перший заступник міністра.

Також комісія виявила порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії. Зокрема, йдеться про порядок доступу до кімнати зберігання зброї, відсутність належного контролю за замиканням ставниці для зброї.

Окрім цього, виникли питання щодо якості проведення інструктажу перед заступанням в наряд, а також нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців. Зокрема, виявили, що низка медикаментів в аптечці була відсутня.

"Є і хороші новини - госпіталізовані військовослужбовці одужують. Частину з них вже виписано з реанімації", - додав Євгеній Єнін.

Нагадаємо, нацгвардієць Артемій Рябчук, якого підозрюють в убивстві п’ятьох колег на території заводу “Південмаш” у Дніпрі, відмовився від своїх попередніх свідчень. Артем Рябчук влаштував стрілянину у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу ”Південмаш” та вбив п'ятьох людей. Він здався сам правоохоронним органам.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності