В Україні створять нові реєстри адрес та будівель

В Україні створять нові реєстри адрес та будівель

Можна буде швидко перевірити офіційні списки адрес, підтвердити правильні записи в них та зазначити координати будівель з адресами

В Україні створять нові реєстри адрес та будівель, що дозволить зменшить кількість довідок у державних послугах з нерухомістю.

Про це повідомили у Мінцифри.

Зараз є випадки, коли українці під час отримання послуг у сфері нерухомості мають складнощі з адресою. Наприклад, із документів неможливо зрозуміти, до якої адреси належить житлова будівля. У селах, садових товариствах чи промислових зонах взагалі бувають ситуації, коли у будівлі адреса відсутня.

Тепер нові реєстри усунуть ці перепони та допоможуть українцям отримувати держпослуги у сфері нерухомості швидше, без витрат часу на збори папірців та довгі перевірки. Працівники муніципалітетів зможуть наповнити ці реєстри даними через сервіси Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. А також можна буде швидко перевірити офіційні списки адрес, підтвердити правильні записи в них та зазначити координати будівель з адресами.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації запустило інноваційний формат гарячої лінії — віртуальний центр Дія.Бізнес.

Діджитал

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності