Компанія Apple презентує новий IPhone 16: деталі

новий IPhone 16

Новинка стане важчою та матиме ще потужнішу камеру

У понеділок, 9 вересня, IT-компанія Apple проведе свою головну подію в році, на якій презентуватиме низку новинок. Основною прем’єрою стане Iphone 16.

Кольори і нова камера для Iphone

Компанія Apple презентує новий смартфон у п’яти кольорах, а саме: синьому, зеленому, рожевому, білому та чорному. Головним оновленням цього року стала зміна діагоналі екранів моделей Pro. iPhone 16 Pro має екран діагоналлю 6,3 дюйма. А 16 Pro Max – 6,9 дюйма. Крім цього, на корпусі iPhone 16 Pro з'явилася абсолютно нова кнопка Capture Button, вона призначена винятково для знімання фото і відео.

Однією з найочікуваніших новацій можна вважати покращену камеру з п’ятикратним зумом. Тепер чіткість знімків не буде падати навіть на великій відстані, що ще більше наближує якість світлин смартфона до рівня професійних фотокамер. Також у нових Iphone зросла швидкість зарядки. Якщо раніше вона становила 27 Вт, то в нових моделях Iphone це 40 Вт.

Iphone 16 стане важчим

Крім того, пристрій стане важчим. Після того як Apple полегшила iPhone 15 Pro Max, нова модель знову повертається до більшої ваги. Проте, чимало користувачів готові закрити на це очі заради збільшеного дисплея. Водночас знайдуться й ті, хто не буде задоволений цією зміною, адже iPhone 15 Pro Max вже складно використовувати однією рукою, а з iPhone 16 Pro Max це стане ще складніше.

Збільшення дисплея iPhone 16 Pro Max буде досягнуто не тільки через зміну його розмірів. Новий смартфон Apple отримає ще тонші рамки навколо екрану. Вони стануть ще менш помітними в порівнянні з поточним поколінням iPhone. У iPhone 16 Pro Max буде застосована технологія Border Reduction Structure (BRS), яка дозволить компактно розмістити компоненти екрана та значно зменшити рамки. На сьогодні рамки становлять лише 1,5 мм з кожного боку, але якщо Apple вдасться зменшити їх до 1 мм, це стане справжнім проривом. Такий екран виглядатиме вражаюче, і, ймовірно, конкуренти також захочуть інтегрувати це рішення у свої флагманські моделі.

Ціни на Iphone 16

Хоча офіційна ціна iPhone 16 ще не оголошена, експерти прогнозують, що базові моделі будуть мати приблизно ті ж цінники, що й минулого року. Зокрема, очікується, що iPhone 16 коштуватиме від 799 доларів (орієнтовно 33 тис. грн, а iPhone 16 Plus — від 899 доларів (понад 37 тис. грн). Щодо моделей Pro і Pro Max, їхня вартість, ймовірно, стартуватиме від 1099 доларів (45 500 грн) і 1199 доларів (майже 50 тис. грн) відповідно. Також ходять чутки, що Apple може випустити iPhone 16 Ultra з більшим дисплеєм і покращеними характеристиками, який буде мати вищу ціну.

Нові Apple Watch та AirPods

Цього року Apple Watch Series виповнилося вже 10 років, тому компанія підготувала велике оновлення. На презентації покажуть одразу декілька нових моделей годинників. Зокрема, компанія оновила бюджетні Apple Watch SE, що стали ще дешевшими. Apple презентуватиме і нові AirPods. Від виходу третього покоління минуло вже три роки, тож цьогоріч компанія вперше запропонувала дві моделі AirPods 4. Дешевша модель замінює AirPods 2. Основною відмінністю моделей є функція шумозаглушення. Її має лише дорожча версія навушників, що замінює AirPods 3.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності