• Головна
  • Світ
  • МЗС України закликало світову спільноту засудити російські провокації на ЗАЕС

МЗС України закликало світову спільноту засудити російські провокації на ЗАЕС

Останнім часом Росія почала частіше здійснювати провокації на ЗАЕС

Останнім часом Росія здійснила кілька провокацій на ЗАЕС

У вівторок, 9 квітня, Міністерство закордонних справ оприлюднило заяву щодо чергових російських провокацій на Запорізькій АЕС. У МЗС закликали світову спільноту засудити дії РФ та, зокрема, приєднатися до Формули миру, одним з важливих пунктів якої є відновлення ядерної безпеки.

“Протягом незаконного перебування на станції, російські окупанти грубо порушили міжнародне право та норми і стандарти ядерної і радіаційної безпеки, включно з основоположними принципами МАГАТЕ щодо ядерної безпеки і захищеності”, — зазначили в МЗС.

Світову спільноту закликали “зайняти тверду позицію”, аби унеможливити загрозу на атомній електростанції. А також долучитися до української Формули миру, одним з важливих пунктів якої є відновлення ядерної та радіаційної безпеки. Міністерво закликало партнерів посилити санкційний тиск на РФ у сфері атомної енергетики, аби запобігти подальшим провокаціям. У МЗС наполягають на тому, що ЗАЕС має бути повернута під контроль України.

Російські провокації на ЗАЕС

У вівторок, 9 квітня, МАГАТЕ повідомило про атаку безпілотників на навчальний центр Запорізької атомної станції, який розміщений на її майданчику. У ГУР зазначили, що Україна не робить жодних ударів чи провокацій щодо ядерних об'єктів, а подібні дії є черговою російською провокацією. Кількома днями раніше на території Запорізької атомної електростанції здетонував дрон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності