• Головна
  • Світ
  • Активісти висипали під резиденцію російського посла у Польщі дві тонни гною

Активісти висипали під резиденцію російського посла у Польщі дві тонни гною

Активісти висипали під резиденцію російського посла у Польщі дві тонни гною

У гній встромили табличку з написом "Росія = лайно! Ми не хочемо вас бачити в Європі! Забирайтеся геть!"

До другої річниці повномасштабного вторгнення активісти привезли до резиденції російського посла в Польщі дві тонни гною. “Подарунок“ вони висипали перед воротами вілли, та встромили в купу закривавлений російський прапор і табличку з написом "Росія = лайно! Ми не хочемо вас бачити в Європі! Забирайтеся геть!". Про акцію повідомила спільнота Euromaidan-Warszawa, яка була однією з організаторів.

Рано вранці у суботу, 24 лютого, близько 6:00 польські активісти приїхали до резиденції російського посла Сергія Андрєєва у містечку Констанцін-Єзьорна, що неподалік Варшави, та висипали перед його ворітьми дві тонни гною. "Ми хотіли надіслати чіткий сигнал польській владі та Європейському Союзу. Настав час видворити російських дипломатів з нашої країни. Росія несе відповідальність не лише за злочинну агресію проти України, але й за гібридну війну, яка зараз триває. Російські агенти впливу призвели до масових заворушень по всій Європі, в тому числі на польсько-українському кордоні. Поки ми будемо толерувати діяльність російських псевдодипломатів і фабрик тролів, загроза конфлікту в глобальному масштабі буде тільки зростати", — пояснив з цього приводу польський активіст Домінік, який брав участь в акції.

Окрім того, у самій Варшаві протестувальники влаштували демонстрацію на вулиці, де проживають російські дипломати. Там активісти розбудили росіян гучними звуками сирен, пострілів і вибухів. “Нашим наміром було розбудити російських дипломатів у спосіб, який хоча б у невеликій мірі відображає те, як країна-терорист вже 10 років будить українців. У такий спосіб ми також хочемо закликати польську владу видворити з Польщі всіх російських дипломатів і закрити російське посольство. Як, наприклад, це зробила влада країн Балтії ще у 2022 році", — розповів учасник акції та один з активістів Euromaidan-Warszawa Микола Петрига.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності