• Головна
  • Світ
  • Середземноморський залізничний коридор продовжать до України

Середземноморський залізничний коридор продовжать до України

Середземноморський залізничний коридор продовжать до України

Залізничний коридор простягатиметься від південного узбережжя Іспанії до Львова

Європарламент вирішив продовжити Середземноморський залізничний коридор до України. В новому проєкті коридору його крайня східна запинка розташована у Львові. Про рішення включити Україну до Середземноморського коридору повідомили журналісти іспанської газети Levante-EMV у неділю, 4 лютого.

Європарламент підтримав пропозицію іспанських депутатів продовжити Середземноморський залізничний коридор до України. В новому проєкті кінцевою східною станцією на мапі є Львів. Після продовження Середземноморський залізничний коридор стане єдиним, який пройде через всю Європу із заходу на схід, адже він пролягатиме від південного узбережжя Іспанії через Францію, Італію, Словенію, Хорватію, Угорщину та закінчуватиметься в Україні. До включення України до плану коридор мав закінчувати на східному угорському кордоні.

Хоч конкретних дедлайнів щодо завершення робіт над коридором ще немає, його базову мережу планують облаштувати орієнтовно до 2030 року, надалі її поступово розширятимуть. Повністю коридор функціонуватиме до 2050 року. Пасажирські потяги рухатимуться залізницею зі швидкістю 160 км/год та перетинатимуть кордони лише за 25 хвилин.

“Війна продемонструвала потребу в більшому сполученні з Україною. Середземноморський коридор потребує цього зв'язку і вимагає посилених зусиль для побудови надійного прикордонного переходу між Угорщиною та Україною, включно з добре інтегрованими вантажними можливостями”, — зазначила Європейська координаторка Середземноморського коридору TEN-T Івета Радічова.

Довідково: Середземноморський коридор є головною віссю в мережі TEN-T (трансєвропейської транспортної мережі) на південь від Альп. Він простягається зі сходу на захід, між південно-західним середземноморським регіоном Іспанії та українським кордоном з Угорщиною. Його довжина становить близько 3000 км.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності