• Головна
  • Світ
  • У Грузії внаслідок зсуву ґрунту загинула українка: тривають пошуки її дитини

У Грузії внаслідок зсуву ґрунту загинула українка: тривають пошуки її дитини

У Грузії внаслідок зсуву ґрунту загинула українка: тривають пошуки її дитини

Внаслідок зсуву ґрунту в грузинському селищі Шові загинула українка. Тривають пошуки її дитини, яка також перебувала на місці трагедії.

Українське посольство у Грузії встановило зв’язок із рідними загиблої та взаємодіє з грузинською владою, щоб підготуватися до репатріації тіла. Паралельно перевіряють, чи не було інших українців у селищі Шові.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Додамо, 3 серпня стався зсув ґрунту у Грузії у селищі Шові — курортному селищі у високогірному регіоні Рача-Лечхумі та Квемо Сванеті. Курорт розташований на висоті 1,5 тисячі метрів над рівнем моря. 

Зафіксували зсув приблизно о 15:15. У регіоні були пошкоджені лінії електропередач, зруйновані дороги та мости, зв'язок працював із перебоями.

Активна пошуково-рятувальна операція почалася на місці лише через три години після першого повідомлення. Два тіла загиблих знайшли в день зсуву, а зранку в п'ятницю — ще чотири.

Видання “Новости - Грузия” пишуть, що станом на полудень, 5 серпня, кількість загиблих становить вже 13 людей. Доля ще понад 20 людей не відома, серед них є сім’ї з дітьми. На ранок 5 серпня розпізнали лише тіла шести людей. Частина тіл настільки пошкоджена, що їх не можуть упізнати навіть рідні. Особи загиблих встановлюватимуть за аналізом ДНК. Із зони лиха евакуювали понад 200 людей.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності