• Головна
  • Світ
  • Мисливець за скам’янілостями знайшов бивень мамонта віком 450 000 років (фото)

Мисливець за скам’янілостями знайшов бивень мамонта віком 450 000 років (фото)

Мисливець за скам’янілостями знайшов бивень мамонта віком 450 000 років (фото)

Процедура збереження цього бивня займе до пів року

Мисливець за скам’янілостями знайшов бивень мамонта віком 450 тисяч років під час нещодавнього відвідування місцевого кар’єру.

33-річний Джеймі Джордан був у каменоломні в Кембриджширі, поблизу Пітерборо в Англії, приблизно за 75 миль на північ від Лондона, коли помітив щось помітне серед уламків, пише The New York Post.

«Бивень мамонта завдовжки чотири фути стирчав, як палець. Я не міг повірити своїм очам», - пригадує цей момент Джеймі Джордан.

Вважається, що цей бивень належить степовому мамонту, який жив до останнього льодовикового періоду.

«Сам мамонт виглядав би як набагато більша версія сучасного слона — до 13 футів заввишки та вагою 14 тонн», — зазначає Peterborough Telegraph.

Джордан знайшов свою першу скам’янілість, коли йому було всього чотири роки. Чоловік сказав, що ніколи раніше не бачив цілого бивня мамонта — їх зазвичай розбивають на частини під час видобутку.

«А цей був просто на вершині землі. Його було дуже важко підняти», – сказав мисливець за скам’янілостями.

Зазначається, що цей вид мамонтів жив стадами. Зберегти бивень для майбутніх поколінь — це величезне завдання. На повну консервацію знадобиться приблизно пів року, розповів Джеймі Джордан.

Після виявлення рідкісного бивня він повідомив, що скам’янілість було доставлено до Jamie’s Fossils Galore, некомерційного музею палеонтології, для збереження та дослідження. Процес збереження включає забезпечення утримання бивня вологою, щоб запобігти його пошкодженню.

Команда Fossils Galore дослідить бивень, щоб дізнатися більше про життя мамонта, наприклад про його середовище існування та запаси їжі.

«Ми також будемо шукати ознаки хижацтва — чи то від ранніх людей, чи від інших тварин», — сказав Джордан.

Нагадаємо, суд оштрафував чоловіка, який намагався перевезти до Британії кістки мамонта.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності