• Головна
  • Світ
  • Грузинська президентка вважає, що умови тримання Саакашвілі треба пом’якшити

Грузинська президентка вважає, що умови тримання Саакашвілі треба пом’якшити

Грузинська президентка вважає, що умови тримання Саакашвілі треба пом’якшити

Президентка Грузії ухилилась від відповіді на питання, чи підтримує вона помилування Саакашвілі

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що умови тримання Міхеїла Саакашвілі потрібно пом’якшити, відпустивши його із електронним браслетом.

Про це, як пише «Європейська правда» з посиланням на SOVA, Зурабішвілі сказала в інтерв’ю France 24.

Вона вважає, що Саакашвілі потрібно забезпечити гарне поводження — «так, як поводяться з багатьма іншими президентами в усьому світі, яких було засуджено до тюремного ув’язнення».

«Є електронні браслети, про які ми знаємо, та інші форми, які більше пасують країні, яка приєднується до ЄС», — додала вона.

Водночас президентка Грузії ухилилась від відповіді на питання, чи підтримує вона помилування Саакашвілі.

«Вони [західні держави — ред.] підкреслюють шкоду, яку вся ця ситуація завдає іміджу Грузії на Заході. Мене це турбує, і я багато чого роблю, щоб полегшити цю ситуацію. Але шкоди було завдано рішеннями, ухваленими урядом, і амністія насправді — не те, що відшкодує цю шкоду», — вважає вона.

На запитання, чи має намір Зурабішвілі «зберегти статус-кво», вона відповіла, що скористається своїм правом утриматися від роз’яснень.

Нагадаємо, раніше Президент України заявляв, що життя експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі, який має громадянство України, наразі залежить від етичного рішення Грузії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності