• Головна
  • Світ
  • Саакашвілі знепритомнів та впав з крісла: у клініці прокоментували його стан

Саакашвілі знепритомнів та впав з крісла: у клініці прокоментували його стан

Михайло Саакашвілі у лікарні

Там вважають його перебування на лікуванні недоцільним

Стан здоров’я Міхеіла Саакашвілі різко погіршився у лікарні. Лікарка клініки «Вівамед» Тамара Чантурія заявила, що зараз стан політика стабільний, але потребує уваги.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Ситуація із Міхеілом Саакашвілі стабільна, але потребує уваги. За словами пацієнта та його матері, він знепритомнів, встаючи з крісла, і впав. Другий випадок був, коли він перебирався з крісла на ліжко, спираючись на фельдшера. Він сів, але свідомості не втратив. Вперше з ним не було медсестри, і в палаті, коли він знепритомнів, були сам пацієнт і його мати», — розповіла вона.

За словами лікарки, коли вона зайшла до палати, Саакашвілі був «контактним і адекватним», проте мав запаморочення. Його оглянув невролог і виключив удар головою.

Міхеіл Саакашвілі — український та грузинський політик, який має українське громадянство. Він повернувся до Грузії у 2021 році напередодні виборів. Там його одразу заарештували та помістили до в’язниці, де в нього погіршився стан здоров’я. Від травня 2022 року він перебуває на лікуванні у клініці.

У клініці «Вівамед» заявили, що сумніваються у доцільності подальшого перебування там Саакашвілі та збираються звернутися з цим питанням до пенітенціарної служби. У заяві йдеться про те, що Саакашвілі погоджується лише на симптоматичне лікування, яке може отримувати в будь-якій іншій установі, та висловлює недовіру медперсоналу.

Адвокат політика назвав заяву клініки, в якій він перебуває з травня 2022 року, «незрозумілою».

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, що життя Саакашвілі залежить від етичного рішення. Якщо людині потрібна медична допомога — цей крок виправданий.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності