• Головна
  • Світ
  • «Мої кістки розсипаються»: Саакашвілі каже, що за крок до смерті

«Мої кістки розсипаються»: Саакашвілі каже, що за крок до смерті

«Мої кістки розсипаються»: Саакашвілі каже, що за крок до смерті

Зараз Саакашвілі у лікарні

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що йому загрожує поліорганна недостатність, і що він «близький до смерті».

Про це Саакашвілі повідомив у письмовому коментарі Sky News.

Зараз він перебуває в лікарні, куди його перевезли з в'язниці.

«Спочатку я мав 120 кілограмів, зараз важу 64. Якщо буде менш ніж 60 кілограмів — лікарі прогнозують поліорганну недостатність», — зазначив експрезидент Грузії.

Описуючи стан свого здоров'я, він сказав: «Я весь час лежу в ліжку, мої кістки розсипаються, і це викликає нестерпний біль».

Адвокат Саакашвілі повідомив Sky News, що стан його підзахисного погіршується з кожним днем.

«Це жахливе видовище. Він схожий на в’язня концтабору в нацистській Німеччині», — заявив адвокат.

Зазначимо, що колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі ув'язнений на батьківщині. Ще у 2018 році його заочно засудили до трьох років у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Ґірґвліані та до 6 років ув'язнення у справі про побиття у 2005 році депутата парламенту Валерія Гелашвілі.

Також Саакашвілі звинувачують у розтраті бюджетних коштів і незаконному перетині державного кордону. Крім того, після його повернення в жовтні 2021-го грузинська влада заявила, що він нібито зі своїми соратниками «планував убивство опозиціонерів, аби спровокувати заворушення і звинуватити владу», хоча проваджень за цим фактом немає.

Нагадаємо, 3 грудня, у Верховній Раді України зареєстрували проєкт постанови про звернення до Грузії та інших країн щодо негайного переведення Міхеіла Саакашвілі на лікування за кордон. За словами голови партії «Слуга народу» Олени Шуляк, цей документ підписали 90 народних депутатів.

6 лютого Тбіліський міський суд відмовився задовольнити клопотання адвокатів Саакашвілі й не відклав виконання вироку через стан здоров'я експрезидента. Представник Пенітенціарної служби Грузії Ніка Абрамішвілі заявив, що поданий суду звіт не містить достовірної інформації про тяжкість хвороби Саакашвілі й не може бути підставою для відстрочення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності