• Головна
  • Світ
  • Президентка Грузії закликала бойкотувати Georgian Airways: в авіакомпанії скандально відреагували

Президентка Грузії закликала бойкотувати Georgian Airways: в авіакомпанії скандально відреагували

Президентка Грузії закликала бойкотувати Georgian Airways: в авіакомпанії скандально відреагували

Рейс Georgian Airways із Тбілісі до Москви – перший прямий авіарейс із Тбілісі, запущений після чотирьох років паузи

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала до бойкоту авіакомпанії Georgian Airways через польоти в РФ. Натомість перевізник оголосив Зурабішвілі персоною нон грата на своїх літаках.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на грузинські ЗМІ.

Так, голова ради директорів авіакомпанії Тамаз Гаіашвілі заявив, що це відповідь на заяву президентки, яка закликала до бойкоту авіакомпанії після початку прямих рейсів до Москви.

«Ми не пустимо її на борт», – сказав Гаіашвілі, вимагаючи від Зурабішвілі вибачитися, причому не тільки перед авіакомпанією, а «перед усім народом Грузії».

За його словами, Georgian Airways сьогодні належать «заслуги та подвиги грузинських льотчиків, які 30 років тому вивозили людей із палаючого Сухумі».

Також всіляко критикуючи президентки, Гаіашвілі акцентує на її французькому минулому, вказуючи, що вона «гуляла Парижем» й несподівано згадав предків Зурабішвілі.

«Нехай ця пані розповість про своїх предків, які разом із скарбницею Грузії розграбували церкви-монастирі та національні музеї і втекли, залишивши грузинський народ голодним», – сказав голова ради директорів Georgian Airways.

Зауважимо, що рейс Georgian Airways із Тбілісі до Москви – перший прямий авіарейс із Тбілісі, запущений після чотирьох років паузи – приземлився в суботу, 20 травня, в російському аеропорту «Внуково».

Натомість авіакомпанія раніше виступила з емоційною заявою, закликавши прибрати від неї «брудні руки», назвавши противників зближення з Росією і прямого авіасполучення «комічними нікчемами», а себе – «патріотами Грузії».

Нагадаємо, рішення Тбілісі відновити прямі авіарейси з Росії викликає сумніви у європейському курсі Грузії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності