• Головна
  • Світ
  • Вода у Гранд-каналі Венеції стала зеленою: влада дізналась причину

Вода у Гранд-каналі Венеції стала зеленою: влада дізналась причину

Можливо, причетні еко-активісти

Можливо, причетні еко-активісти

Загадкова пляма флуоресцентної зеленої води, яку помітили у знаменитому Гранд-каналі Венеції в неділю, з’явилася через хімічну речовину, яку зазвичай використовують у будівництві під водою, щоб виявити витоки.

Про це пише CNN.

Хімічна речовина – флуоресцеїн – нетоксична. Регіональне агентство навколишнього середовища у Венеції (ARPAV) заявило, що, враховуючи обсяг викиду, малоймовірно, що це був нещасний випадок, проте точно невідомо, як саме речовина потрапила у води каналу.

Зелену пляму вперше помітили жителі біля мосту Ріальто.

Жодна група не взяла на себе відповідальність за викид речовин. Місцева поліція розслідує низку можливих сценаріїв. Зокрема, причетність еко-активістів.

Пізніше цього тижня очікують результати тестів, які допоможуть визначити точну кількість речовини у воді.

Лука Зайя, президент регіону Венеція, попередив, що екологічні активісти можуть спробувати повторити це.

Вода змінила колір, коли місто святкувало подію човнів Vogalonga, створену для боротьби з рухом хвиль і відновлення венеціанських традицій і сприяння приверненню уваги до навколишнього середовища та природи, а також Бієнале архітектури, яке відкрилося минулих вихідних.

Це не вперше, коли вода Гранд-каналу у Венеції змінює колір.

У 1968 році аргентинський художник Ніколас Гарсія Урібуру під час щорічної Венеціанської бієнале пофарбував води каналу в зелений колір флуоресцентним барвником під назвою «Флуоресцеїн». Цей крок був зроблений, щоб привернути увагу до екологічних проблем і взаємозв'язку між природою та цивілізацією.

Нагадаємо, у Венеції через сезонний підйом води сталося підтоплення міста. Собор Святого Марка довелося захистили скляною загорожею.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності