• Головна
  • Світ
  • У Москві студента мобілізували з гуртожитку: друзі втратили з ним зв'язок

У Москві студента мобілізували з гуртожитку: друзі втратили з ним зв'язок

У Москві студента мобілізували з гуртожитку: друзі втратили з ним зв'язок

Студенти РФ все частіше отримують повістки

У Росії активно почали мобілізовувати студентів вищих навчальних закладів. Зокрема, у столичних вишах юнаки часто отримують повісти.

Про це розповіли журналісти Meduza.

Як зазначається, студент Артем Анісімов повинен був приїхати до університету на пари, але його із гуртожитку забрала поліція. Однак, 22-річному студенту не приходило жодних повісток від початку весняного призову. Через кілька годин друзі Артема отримали від нього повідомлення: "Мене забирають в армію".

Крім цього, студент встиг написати адресу, де він перебуває. Відтак, його друзі зрозуміли, що Артема вже встигли перевезти з військкомату до збірного пункту. Повідомлення друзів у відповідь залишилися непрочитаними - відтоді зв'язку з студентом у друзів немає.

Відомо, що він вступив до університету ще раз і через це втратив право відстрочки. Друзі студента звернулися до правозахисників, але це також не допомогло. Активістку з "Руху свідомих відмовників" не пустили на територію збірного пункту, а на прохання співробітників представитися просто нахамили.

Нагадаємо, у січні 2023 року Головне управління розвідки при Міністерстві оборони України заявило, що Росія у найближчі місяці планує мобілізувати до війська від 300 до 500 тисяч осіб. Та це навряд чи буде добре підготовлена армія.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності