• Головна
  • Війна
  • Мають мобільні додатки з позиціями ЗСУ: Сирський розповів, як воюють росіяни в Бахмуті та чому вони прагнуть захопити місто

Мають мобільні додатки з позиціями ЗСУ: Сирський розповів, як воюють росіяни в Бахмуті та чому вони прагнуть захопити місто

Олександр Сирський говорить під час одного зі своїх інтерв'ю

Також окупанти мають вже прокладені маршрути до них

Командувач східного угруповання ЗСУ генерал Олександр Сирський висловив свою думку щодо того, чому ворог зосередився саме на захопленні Бахмута. За його словами, таким чином влада Росії намагається симулювати успіхи на полі бою.

Про це Сирський розповів у своєму інтерв’ю «Інтерфакс-Україна»

«Після низки поразок на півночі та півдні України керівництву росії необхідно продемонструвати хоча б найменший успіх в окупації Донбасу. Не оволодівши ним, окупанти не зможуть розвивати наступ в напрямку Краматорська та Сіверська. Тому російська пропаганда подає бої за Бахмут як другу “битву за Сталінград”», — сказав генерал.

Він також пояснив, що в командирів російських штурмових груп у Бахмуті є смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням «Alpine Quest GPS».

«Командири штурмових груп використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням „Alpine Quest GPS“, в якій нанесені координати позицій наших вогневих засобів, об’єкти атаки, маршрути висування до них, а також завдання сусідніх підрозділів», — зазначив він.

За його словами, в кожній російській бригаді на основі мотострілецьких рот, посилених танками, вогнеметними, мінометними та протитанковими підрозділами, сформовано окремі штурмові загони «Шторм», призначені для відновлення втрачених позицій.

Ворог застосовує танкові та артилерійські підрозділи, руйнує позиції, після чого переходять в атаку штурмові підрозділи.

Під час штурму окупанти обов’язково застосовують безпілотники для коригування вогню артилерії. Так командир групи має можливість ефективно керувати особовим складом.

Сирський зазначив, що в міських умовах противник застосовує тривалі артобстріли.

«Безпосередньо об’єкт атаки штурмує група чисельністю до 10 осіб зі стрілецькою зброєю. Бойова техніка застосовується дуже рідко. Зазвичай проводить наступ у 3-4 „хвилі“. Втрати штурмової групи оперативно поповнюються евакуаційною групою з розподільчих пунктів», — додав Сирський.

Крім цього, командувач східного угрупування ЗСУ оцінив роль західного озброєння на полі бою. За його словами, саме наявність необхідної зброї дозволила переломити хід війни. Він розповів, що озброєння також позитивно впливає на впевненість особового складу у досягненні успіху.

«Тобто застосування озброєння ракетних військ і артилерії, яке надійшло  від країн-партнерів як військова міжнародна технічна допомога, позитивно впливає на хід ведення бойових дій», — зазначив він.

Нагадаємо, оборона Бахмута триває вже 11 місяців. Раніше Данілов розповідав, що околиці міста «всіяні трупами росіян».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності