• Головна
  • Світ
  • Індійського політика та його брата застрелили у прямому ефірі: хто вони такі та чому це сталось

Індійського політика та його брата застрелили у прямому ефірі: хто вони такі та чому це сталось

Індійського політика та його брата застрелили у прямому ефірі: хто вони такі та чому це сталось

Раніше Ахмед заявляв про загрозу його власному життю з боку поліції

В ніч на суботу, 15 квітня, колишнього індійського політика Атіка Ахмеда, засудженого за викрадення людини, застрелили в прямому ефірі разом з його братом. Крім того, за кілька днів до цього поліція застрелила сина-підлітка Ахмеда.

Про це пише BBC.

Зазначається, що Атік Ахмед перебував під супроводом поліції та спілкувався з журналістами в Праяграджі, також відомому як Аллахабад. Постріли здійснили троє чоловіків, які видавали себе за журналістів. Вони швидко здалися та були взяті під варту. Крім того, постраждали поліцейський та журналіст.

Десятки кримінальних справ, включаючи викрадення, вбивство та вимагання, були зареєстровані проти Атік Ахмеда за останні два десятиліття. У березні цього року місцевий суд засудив його та ще двох осіб до довічного ув’язнення у справі про викрадення.

Натомість раніше Ахмед заявляв про загрозу його власному життю з боку поліції.

На відео ж видно, як Ахмед і його брат Ашраф, перебуваючи в наручниках, спілкуються з журналістами по дорозі на медогляд до лікарні за кілька секунд до того, як їх обох застрелили.

На кадрах, які широко поширені в соціальних мережах і на телеканалах, Ахмеда запитують, чи був він на похоронах сина.

Після інциденту головний міністр Йогі Адітянат наказав розпочати судове розслідування вбивств і заборонив масові зібрання в районах штату Уттар-Прадеш для забезпечення миру.

Хто такий Атік Ахмед

Атік Ахмед мав великий досвід як у політиці, так і в кримінальному світі. Вперше його звинуватили у справі про вбивство в 1979 році. У наступні 10 років він став людиною, яка мала великий вплив у західній частині міста Аллахабад.

Він виграв свої перші вибори як незалежний кандидат і став законодавцем штату в 1989 році. Ахмед продовжував вигравати вибори протягом двох строків поспіль, і його четверта перемога відбулася як депутата від регіональної партії Самаджваді (SP).

Так, у 2004 році він отримав місце на федеральних виборах як кандидат від SP і став депутатом. Тим часом проти нього продовжували порушувати справи в Аллахабаді та інших частинах штату.

Протягом наступного десятиліття Ахмед брав участь у ще кількох виборах, але програв усі. У 2019 році вищий суд Індії постановив перевести його до в'язниці в штаті Гуджарат після того, як з'ясувалося, що він планував напади на бізнесмена з в'язниці в Уттар-Прадеш, де його тримали в очікуванні суду в іншій справі.

У березні цього року його повернули до Праяграджу з Гуджарату, щоб Ахмед постав перед місцевим судом, який оголосив йому вирок у справі про викрадення. Політика також привезли в місто для допиту в інших справах. Водночас його брата Ашрафа, який перебував у в'язниці в районі Барейлі, також доставили в місто для допиту.

Їх обох допитували у лютневому вбивстві Умеша Пала, ключового свідка у справі про вбивство Раджу Пала, депутата від регіональної партії Бахуджан Самадж (BSP) у 2005 році. Він переміг Ашрафа на парламентських виборах 2004 року.

Натомість син-підліток Атіка Ахмеда Асад і ще кілька інших осіб були названі головними підозрюваними у справі про вбивство Умеша Пала. Асад та ще один чоловік були вбиті поліцією на початку цього тижня під час перестрілки.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності