• Головна
  • Світ
  • Громадянська війна в Ізраїлі: люди виходять на масові протести через звільнення міністра оборони

Громадянська війна в Ізраїлі: люди виходять на масові протести через звільнення міністра оборони

Протести мітингувальників в Ізраїлі. Фото: 24 Канал

Уряд має 48 годин для вирішення безпекової ситуації в країні

Прем'єр-міністр Ізраїлю звільнив міністра оборони країни через критику сумнівної судової реформи.

Про це повідомило інформаційне агентство AFP.

Беньямін Нетаньягу, який наразі знаходиться на посаді прем’єра Ізраїлю звільнив міністра оборони Йоава Галланта. Причиною є заклик від міністра призупинити впровадження судової реформи, яка, на його думку, є спірною та загрожує нацбезпеці країни. Окрім того, прем’єр-міністр заявив Ґаланту, що втратив до нього довіру після того, як той "діяв за спиною уряду".

Після відставки міністра оборони в Ізраїлі спалахнули вуличні протести. Тисячі ізраїльтян блокують дороги у Тель-Авіві. Люди також збираються біля будинку прем’єр-міністра в Єрусалимі. Між правоохоронцями та активістами виникають сутички й вже відомо про постраждалих.

Також на знак протесту у відставку подав генконсул Ізраїлю в Нью-Йорку Асаф Замір. А екскомандувач ВПС Ізраїлю Ейтан Бен-Еліягу заявив, що прем’єр Нетаньягу «оголосив громадянську війну». Тепер ізраїльський прем'єр повинен призначити нового очільника міноборони упродовж 48 годин. Очікуваним наступником Галланта на цій посаді вважається Аві Діхтер, який наразі обіймає посаду міністра сільського господарства.

За даними ЗМІ, прем'єр-міністр Ізраїлю розглядає можливість оголосити вранці 27 березня, що призупинить судову реформу, але міністр юстиції Левін погрожує піти у відставку, якщо він це зробить.

Більшість членів коаліції виступають за припинення прийняття закону на тлі загальнонаціональних протестів. Обидві партії ультраортодоксальної коаліції погоджуються на це.

Додамо, Зеленський зізнався, що хотів перетягнути Ізраїль на бік України. На його думку, ця країна повинна бути не медіатором війни, а нашим партнером.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності