• Головна
  • Світ
  • У США оголосили переможців 95-тої церемонії вручення «Оскар»: серед переможців є росіяни

У США оголосили переможців 95-тої церемонії вручення «Оскар»: серед переможців є росіяни

У США оголосили переможців 95-тої церемонії вручення «Оскар»: серед переможців є росіяни

Однак, Україну на церемонії навіть не згадали

У ніч з 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі оголосили володарів премії «Оскар». В одній із номінацій перемогу отримав фільм про росіян.

Найкращим фільмом за версією «Оскар» у 2023 році став «Все скрізь і відразу». Ця перемога стала очікуваною, адже саме на цей фільм робились ставки. Жанр картини назвали «абсурдною чорною комедією». Фільм також здобув перемогу в номінаціях Найкращий оригінальний сценарій та Найкращий монтаж, а його режисерів, Дена Квана і Деніеля Шайнерта, назвали найкращими.

Водночас найкращою актрисою за версією церемонії «Оскар» у 2023 році стала Мішель Йео за роль у фільмі «Все скрізь і відразу».

За участь у цьому фільмі отримали нагороди Джеймі Лі Кертіс за Найкращу жіночу роль другого плану й Ке Хюї Куан за Найкращу чоловічу роль другого плану.

Зірковим на церемонії також став німецький фільм «На Західному фронті без змін». Він отримав нагороду як Найкращий фільм іноземною мовою. Також він переміг у номінаціях Найкращий саундтрек, Найкраща операторська робота й Найкраща робота художника-постановника.

Переможцями в інших номінаціях стали:

  • Найкращий актор — Брендан Фрейзер (фільм «Кит»);
  • Найкращим анімаційним фільмом став «Піноккіо Гільєрмо дель Торо»;
  • Найкращий адаптований сценарій — «Говорять жінки» (Сара Поллі);
  • Найкращі візуальні ефекти — «Аватар: Шлях води»;
  • Найкращий звук — «Топ Ган: Меверік».

Окрім цього, всупереч веденню кривавої війни, на церемонії визнали й фільм про росіян. В номінації Найкращий документальний фільм перемогу здобув фільм «Навальний». Під час отримання нагороди дружина Навального виголосила зі сцени промову про «вільну Росію», але ніяк не згадала війну.

Зазначимо, що у цій номінації був також дансько-українсько-шведський фільм «Будинок зі скалок» про дітей з прифронтового притулку. Однак, Україну на церемонії навіть не згадали.

Нагадаємо, український фільм номінували на «Оскар-2023». Він розповідає про роботу працівників дитбудинку, що знаходиться на лінії фронту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності