• Головна
  • Світ
  • В Німеччині охоронець-чеченець побив українського воїна за форму ЗСУ

В Німеччині охоронець-чеченець побив українського воїна за форму ЗСУ

В Німеччині охоронець-чеченець побив українського воїна за форму ЗСУ

Потерпілому воїну необхідна операція

У німецькому Франкфурті-на-Майні охоронець готелю кавказької національності побив українського військового, який приїхав на реабілітацію після поранення і зайшов у готельний бар в формі Збройних сил України.

Про це повідомляє «Новинарня» з посиланням на коментар генерального консула України Вадима Костюка.

Український воїн після побиття потрапив до шпиталю із поламаною щелепою та струсом мозку. Наразі йому необхідна операція. 

«За нашою інформацією, у п’ятницю ввечері наш військовий зайшов в уніформі у бар готелю. Після кількох зауважень з боку персоналу та охорони готелю щодо невідповідності його дрескоду, відбулася мовна перепалка, а потім бійка після спроби з боку охорони (представник народів Кавказу) вивести нашого бійця. Внаслідок інциденту в нашого громадянина - перелом щелепи та струс мозку. Поліцією зафіксовано цей факт», - розповів генконсул.

Костюк зауважив, що поліція надасть більш детальну інформацію вже з понеділка. Консульство допоможе з перекладом при підготовці до операції на щелепі та допоможе з поданням заяви у поліцію та пошуком адвоката. Крім того, у відомстві сказали, що спробують отримати в поліції відеозаписи з бару, де стався інцидент. 

Також відомство займається з’ясуванням норм законодавства двох країн щодо носіння військової форми одягу українськими військовослужбовцями за кордоном та відвідання в ній подібних закладів. За попередньою інформацією, у Німеччині для носіння військової форми поза службою необхідно отримати спеціальний дозвіл, а іноземцям дозволено її носити під час спільних навчань, проходження стажувань та в інших випадках, передбачених окремою двосторонньою угодою. Україна з Німеччиною таку угоду не укладала.

Як повідомили у Facebook-спільноті «Українці у Франкфурті-на-Майні», інцидент стався в готелі Roomers. Зловмисником виявився 23-річний чеченець. У потерпілого воїна також зламаний ніс, пошкодження зубів та чисельні гематоми.

Нагадаємо, у Житомирі лейтенант побив строковика.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності