• Головна
  • Світ
  • У Польщі судять вчительку, яка підтримувала Путіна: їй призначили психіатричну експертизу

У Польщі судять вчительку, яка підтримувала Путіна: їй призначили психіатричну експертизу

У Польщі судять вчительку, яка підтримувала Путіна: їй призначили психіатричну експертизу

За публікацію контенту їй загрожує до 5 років позбавлення волі

У польському Вроцлаві почався судовий процес над 59-річною вчителькою, яка писала у соцмережах заклики до агресії та виправдовувала Путіна.

Про це пише ukrayina.pl, посилаючись на tuwroclaw.com.

Суд взяв паузу, аби провести психіатричну експертизу та встановити, чи була Мажена Т. осудною на момент вчинення правопорушень.

Жінка також писала про біженців, євреїв та світовий уряд. 

59-річна Мажена Т. з 25 лютого 2022 року до 12 травня 2022 року публікувала у Facebook публічні пости, фотографії та графіки, які прославляли Путіна та війну в Україні.

У її постах були такі слова: «Наша свобода в руках Путіна», «Вірю в перемогу Росії. Допоможіть нам, слов'янам. Заздалегідь дякую і молюся за Росію», «Наслідком збиття безпілотників і літаків є падіння на цивільні об'єкти. Українці шкодять собі. Росія атакує військові об’єкти», «Президент Путін стояв на чолі всіх народів, пригноблених сіонізмом, він стояв на чолі всіх слов’ян».

Також жінка виступала проти біженців у Польщі, зазначаючи, що українці «відповідальні за геноцид проти польського народу»

Вчителька нестиме відповідальність за ст. 117 Кримінального кодексу, яка стосується публічного підбурювання до початку загарбницької війни або публічної похвали за початок такої війни. За таке правопорушення законом передбачено покарання — позбавлення волі на строк від 3 місяців до 5 років.

Мажена Т. представилася вчителькою, власницею агентства нерухомості, матір’ю двох синів, живе з партнером. Вона розповіла про свою поїздку до Тибету, де мала навчитися медитувати. У суді жінка плакала, мовляв, боялась за своїх дітей.

Вона не визнала свою провину.

Жінка запевнила, що вона – проти війни, бо начебто з послання Путіна перед початком війни не випливало, що він до неї прагне.

Суддя Артур Космала призначив психіатричний висновок, у якому експерти мають визначити, чи була жінка осудною під час вчинення інкримінованих дій. До отримання такого висновку судове засідання було відкладено.

Нагадаємо, у Польщі чоловік підпалив «швидкі», які мали передати Україні.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності