• Головна
  • Світ
  • «Королівський» пентхаус та загін дуеній: як виглядає будинок, де живе коханка Путіна Аліна Кабаєва (фото)

«Королівський» пентхаус та загін дуеній: як виглядає будинок, де живе коханка Путіна Аліна Кабаєва (фото)

«Королівський» пентхаус та загін дуеній: як виглядає будинок, де живе коханка Путіна Аліна Кабаєва (фото)

У Кабаєвої є дуеньї — жінки, які допомагають їй у всьому й рідко потрапляють до об'єктивів телекамер, тож їхні імена раніше не були відомі публіці

Сочі та його околиці — одне з улюблених місць президента РФ Владіміра Путіна, де він перебуває більшу частину року. Тут є його офіційна резиденція та таємний палац на мисі Ідокопас. Новими господарями послідовно обзавелися чотири величезні квартири в будинках на Курортному проспекті. Та чи не найбільше там виділяється пентхаус у житловому комплексі «Королівський парк» — квартира площею 2600 квадратних метрів, що займає два поверхи, з басейном, кінотеатром та власним вертолітним майданчиком на даху вважається «найбільшою квартирою Росії». Вважається, що там проживає коханка Путіна та ймовірна матір його дітей Аліна Кабаєва.

Про це пише «Проєкт».

«Гімнастка» прийшла особисто і вказала, які квартири їй потрібні, а також на кого вони мають бути оформлені», — розповіла людина, яка протягом кількох років безпосередньо брала участь в управлінні таємним «общаком» Путіна.

Цей «общак» — кіпрська компанія Ermira та пов'язані з нею фірми, витрачав мільйони доларів на особисті потреби Путіна та його близьких: палац у Геленджику, віллу в Сочі, нерухомість для зятя та колишньої дружини президента. Як пояснює джерело, схему було влаштовано так: важливі для Путіна люди особисто зустрічалися з васалами диктатора — Аркадієм Ротенбергом, Юрієм Ковальчуком та їх підлеглими — й зазначали свої потреби. Потім вони на гроші фірми Ermira купували та оформляли ці активи. Так було й з Кабаєвою у 2011 році. Згідно з побажанням «гімнастки», чотири квартири в Сочі було оформлено на її довірених осіб.

Так, квартиру в будинку за адресою Курортний проспект №92/5 та ще дві у «Королівському парку» оформили на бабусю Кабаєвій — Ганну Зацепіліну. «Королівський пентхаус» був записаний на Олега Руднова — нині покійного петербурзького медіаменеджера, який познайомився з Путіним 1996 року, під час виборчої кампанії Анатолія Собчака, виборчий штаб якого очолював Путін. З того часу медіаменеджер увійшов до кола близьких до Путіна бізнесменів. У 2015 році Олег Руднов помер, а всі його активи були переписані на сина — Сергія Руднова, який продовжив непривабливу справу батька. Зокрема пентхаус у Сочі зараз теж оформлений на Руднова-молодшого.

Натомість в інтернеті зберігся рекламний проєкт цієї будівлі, де Роман Тимохін, гендиректор компанії-забудовника, розповідає, що вартість пентхауса станом на 2011 рік становила млн — у цю суму включено дизайн-проєкт Валентина Юдашкіна.

«Основна ідея інтер'єру пентхауса – максимальний комфорт для людини, яка приїжджатиме до своєї сочинської резиденції 2 рази на рік – влітку та взимку. Чого тільки не передбачив тут автор інтер'єру: апартаменти з 20 кімнат з круговою анфіладою віталень, камінний зал, власний кінотеатр та більярдна, приватна галерея, бар, зона SPA із сауною та хаммамом, кілька зон відпочинку просто неба з павільйонами «Аркада» та «Дастархан», дворик для релаксації в японському стилі, альтанка для барбекю в марокканському стилі, відкритий солярій та купіль з гідромасажем, а також бар зі стінами-водоспадами та мозаїчною підлогою, міні-танцпол та інші зони, що дозволяють майбутнім господарям реалізувати будь-який сценарій відпочинку. Словом, таке житло задовольнить найвибагливіший смак. Натомість на 18 поверсі знаходяться 2 квартири для обслуговуючого персоналу», - йдеться у розслідуванні.

Втім квартир для прислуги виявилося недостатньо, відтак на 16 поверсі того ж комплексу Кабаєва попросила менеджерів компанії Ermira придбати ще дві сусідні квартири, які оформили на її бабусю.

Згідно з документами, які є в розпорядженні «Проєкту», купівля пентхауса для Кабаєвої була оплачена з особистого рахунку Руднова-старшого й коштувала всього 90 млн рублів, що в 5 разів дешевше вартості пентхауса, названої забудовником. Цю суму, за допомогою менеджерів компанії Ermira, було внесено готівкою на рахунок Руднова, а вже звідти переведено фірмі-забудовнику. Квартири на 16-му поверсі, записані на Зацепіліну, також дісталися Кабаєвій за ціною, істотно нижчою за ринкову, - 20,7 млн ​​рублів (зараз подібні квартири коштують 65 млн рублів).

Не менше ніж десять колишніх та чинних чиновників високого рангу зізналися, що ніколи не бачили Путіна та Кабаєву разом не лише на публічних, а й на закритих заходах та зустрічах. При цьому ніхто зі співрозмовників журналістів не сумнівався у зв'язку президента та «гімнастки».

У Кабаєвої є дуеньї — жінки, які допомагають їй у всьому. Вони рідко потрапляють до об'єктивів телекамер, тож їхні імена раніше не були відомі публіці. Втім ЗМІ кажуть, що це рідні сестри Катерина Головачова та Олеся Федіна, також сестри Юлія та Ганна Назарови та Олена Єрхан. Вони регулярно супроводжують чемпіонку на публічних заходах — від світських вечірок та концертів до фестивалю художньої гімнастики «Аліна». Але ще частіше вони супроводжують Кабаєву у непублічних поїздках. Важлива деталь: Олеся Федіна та Катерина Головачова – це двоюрідні сестри Аліни Кабаєвій по матері, а Ганна Зацепіліна — доводиться бабусею всім трьом.

Формально всі помічниці Кабаєвої працевлаштовані в організаціях, пов'язаних із нею чи васалами Путіна. Наприклад, Федіна працює у «Согазі», який контролюється Ковальчуком. Головачова недовго попрацювала помічницею двоюрідної сестри в Держдумі, а з 2020 року також оформлена в структурах банку «Росія». Ганна Назарова вважається головним бухгалтером фонду Аліни Кабаєвої. Її сестра Юлія – член ради того самого фонду. Єрхан — колишню однокурсницю рідної сестри Кабаєвої Лейсан, зараз оформлено в Національній медіагрупі, основним акціонером якої знову ж таки є Ковальчук.

Всі п'ять дуеній постійно їздять на Валдай. Вони багато разів купували квитки до станцій Окулівка та Углівка — це найближчі загальнодоступні станції від валдайської резиденції Путіна. Мабуть, Кабаєва проводить на Валдаї так багато часу, що її найближчій помічниці навіть придбали там нерухомість. Так, Федіна отримала квартиру у місті Валдай у 2016 році, через рік після народження у її кузини першої дитини. Тоді ж Федіна обзавелася на Валдаї ще й окремим будинком — у сусідньому з резиденцією селищі Ящерове, де мешкають багато путінських віпів — співробітники ФСБ та Управління справами президента.

У Сочі ж, де Кабаєва також проводить чимало часу, Катерина Головачова та Олеся Федіна також стали володарками житлоплощі. Зокрема, в Імеретинській низовині Катерина має будинок поруч із центром «Сіріус», а трохи віддалік разом з Олесею вони купили ще й по квартирі. Найімовірніше, що нерухомість для родичок Кабаєвої також купували васали Путіна.

Дуеньї Кабаєвої потрібні на Валдаї, зокрема, для того, щоб займатися її дітьми, а їх батьком, ймовірно, є Путін. На Валдаї у президента завжди була офіційна резиденція, але не лише вона. Як встановили журналісти, навколо резиденції поблизу сіл Довгі Бороди та Ящерове за останні роки не тільки зросло ціле віп-село, де будинками обзавелося путінське оточення — переважно вихідці з ФСБ та Управління справами. Там же, поряд з резиденцією, величезні території були оформлені на фірми-прокладки, пов'язані з путінськими васалами — Ковальчуком і Ротенбергом.

Постійна наявність дітей у резиденції підтверджується словами співрозмовника журналістів, знайомого з роботою об'єкта на Валдаї, та опосередковано відкритими даними. Зокрема, влітку 2020 та 2021 років на місці колишніх вертолітних майданчиків організовувалась невелика траса для картингу. А прямо поруч із резиденцією у глибині лісу в проміжку між 2016 та 2020 роками було зведено великий дитячий ігровий майданчик у жовто-синіх кольорах.

Околиці путінської та кабаївської резиденцій на Валдаї – це заповідні місця. Більшість лісів там охороняється як силами ФСБ, так і законом — це території Валдайського національного парку. Водночас на Валдаї відразу кілька місцевих жителів впевнено повторили: Путін для подорожей на озеро останніми роками користується індивідуальним броньованим поїздом, для чого на під'їзді до резиденції побудували секретну станцію, що охороняється. Крім того, у сусідньому селі Ящерове на межі 2022-23 років поставили комплекс ППО «Панцир - 1С».

Водночас бабуся Аліни Кабаєвої – Ганна Яківна Зацепіліна цілком могла б мати звання «найбагатшої бабусі Російської Федерації». Оформлена на неї нерухомість загалом коштує приблизно 1,1 млрд рублів.

Нагадаємо, Британія нещодавно оголосила нові санкції проти Росії: туди потрапили посадовці «Росатому» і мати Аліни Кабаєвої.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності