США наклали санкції на декілька яхт путіна

США наклали санкції на декілька яхт путіна

Мінфін США оголосив про накладання санкцій на низку яхт, пов’язаних з російською елітою та особисто президентом РФ Владіміром Путіним, а також компанії, які обслуговують їх. Про це повідомляє "Європейська правда".

Загалом під санкції потрапили сім яхт, 16 компаній та три літаки/гелікоптери.

Управління контролю за іноземними активами США (OFAC) визначило як такі, що пов’язані з путіним, яхту Graceful під прапором РФ та Olympia під прапором Кайманових островів. Зазначається, що на них він здійснив низку подорожей, у тому числі у 2021 році в Чорному морі, коли до нього приєднався Александр Лукашенко.

Під санкції потрапляють також компанії та одна особа, які залучені до управління цими яхтами або є формальними власниками. Це SCF Management Services Cyprus Ltd; компанії Ironstone Marine Investments, JSC Argument і її акціонерний власний Андрєй Гасілов та O’Neill Assets Corporation.

Пов’язаними з путіним визначили також яхти Shellest і Nega, які належать російській компанії Revival of Maritime Traditions та Limited Liability Company Gelios. Shellest періодично з’являється біля місця, де розташований чорноморський палац путіна, а яхту Nega він використовував для подорожей на півночі Росії.

Під санкції потрапила брокерська компанія Imperial Yachts SARL, яка займається обслуговуванням елітних яхт, та її російських гендиректор. Компанія має окремий офіс у Росії та обслуговує яхти багатьох представників російської еліти, включно з найближчим оточенням Путіним. Обмеження застосовують і до компаній, пов’язаних з її гендиректором - Nord Marine, "Яхт-Трейд", Bilding Management, "Норд Марін Інжинірінг".

На додачу, у санкційний список потрапили зареєстрована у Сан-Марино Skyline Aviation за діяльність в окупованому Криму і пов’язаний з нею літак T7-OKY; яхта Sea Rhapsody, Madame Gu і розміщений на ній гелікоптер 3A-MGU, приватний літак P4-MGU. Останні три вважають пов’язаними з депутатом Держдуми РФ, мільярдером Андрєєм Скочем.

Нагадаємо, сьогодні посли країн Європейського Союзу затвердили шостий пакет санкцій проти росії. Водночас санкційні обмеження не поширюватимуться на голову російської православної церкви Кирила.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності