• Головна
  • Світ
  • Туреччина заарештувала 184 підозрюваних у руйнуваннях будівель під час землетрусу

Туреччина заарештувала 184 підозрюваних у руйнуваннях будівель під час землетрусу

Туреччина заарештувала 184 підозрюваних у руйнуваннях будівель під час землетрусу

Міністр юстиції Бекір Боздаг заявив, що правоохоронці розслідували причетність понад 600 осіб у зв'язку з обвалом будівель

У Туреччині заарештували 184 фахівці, яких підозрюють у руйнуванні будівель під час землетрусів цього місяця: кількість жертв від природного явища перевищила 50 тис. людей

Про це поінформували в Reuters.

Журналісти, посилаючись на заяву високопосадовця, стверджують, що Туреччина заарештувала 184 людини, підозрюваних у руйнуванні будівель під час землетрусів цього місяця, і розслідування надалі масштабуються.

«За ніч кількість загиблих від землетрусів, найпотужніший з яких стався глибокої ночі 6 лютого, у Туреччині зросла до 44 128 осіб. Таким чином, загальна кількість смертей у Туреччині та сусідній Сирії перевищила 50 000 осіб. Понад 160 000 будинків, що містять 520 000 квартир, зруйнувалися або були серйозно пошкоджені в Туреччині в результаті стихійного лиха, найгіршого в сучасній історії країни», - мовиться в тексті Reuters.

Міністр юстиції Бекір Боздаг заявив, що правоохоронці розслідували причетність понад 600 осіб у зв'язку з обвалом будівель. Він додав, що серед офіційно затриманих і взятих під варту - 79 будівельників, 74 особи, які несуть юридичну відповідальність за будівлі, 13 власників нерухомості та 18 осіб, які проводили перебудову будівель.

Нагадаємо, 6 лютого на південному сході Туреччини та північному заході Сирії за добу сталися два потужні землетруси магнітудою понад сім балів. Землетруси в Туреччині, за попередніми оцінками, призведуть до того, що економіка країни втратить близько 10% ВВП або 84 млрд доларів. Після потужного землетрусу в Туреччині правоохоронці затримали або видали ордери на арешт приблизно 130 осіб, причетних до будівництва домівок, які завалилися.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності