• Головна
  • Світ
  • Росія знижує дипломатичні відносини з Естонією: якими тепер вони будуть

Росія знижує дипломатичні відносини з Естонією: якими тепер вони будуть

Росія знижує дипломатичні відносини з Естонією: якими тепер вони будуть

Таке рішення було прийнято після того, як стало відомо про намір Таллінна передати Києву всі 155-мм гаубиці для протистояння російській агресії

Міністерство закордонних справ Росії повідомило про «зниження рівня дипломатичних відносин з Естонською Республікою». Крім того, російське дипломатичне відомство повідомило естонському послу про необхідність країни залишити РФ до 7 лютого.

Про це повідомили у МЗС Росії.

Так, вранці у понеділок, 23 січня, посла Естонії Маргуса Лайдре викликали в російське дипломатичне відомство, де йому заявили про «рішучий протест у зв'язку з діями естонської влади». Відтак, дипвідносини між країнами з ініціативи РФ будуть знижені до рівня тимчасового повіреного у справах.

Таке рішення було прийнято після того, як стало відомо про намір Таллінна передати Києву всі 155-мм гаубиці для протистояння російській агресії. Щоправда, в російському МЗС його аргументували ініційованим Естонією скороченням чисельного складу російського посольства в Таллінні.

«Керівництво Естонії останніми роками цілеспрямовано руйнує весь комплекс відносин із Росією. Тотальна русофобія, культивування ворожості щодо нашої країни зведені Таллінном у ранг державної політики», — йдеться в офіційній заяві російського МЗС, яке обіцяє «і далі реагувати на ворожі кроки керівництва Естонії».

Натомість у відповідь Естонія висилає з країни російського посла. Росіянин також має покинути Таллінн до 7 лютого 2023 року

Нагадаємо, естонські прикордонники не пропустили російський потяг із надписом «русский мір». Росіян змусили зафарбувати пропагандистську фразу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності