• Головна
  • Війна
  • «Україна не готова до діалогу»: Лавров заявив, що Росія відмовляється від переговорів у межах «формули миру»

«Україна не готова до діалогу»: Лавров заявив, що Росія відмовляється від переговорів у межах «формули миру»

«Україна не готова до діалогу»: Лавров заявив, що Росія відмовляється від переговорів у межах «формули миру»

Очільник російського МЗС каже, що переговори між Україною та Росією продемонстрували «повну несамостійність Володимира Зеленського у прийнятті важливих рішень»

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров заявив, що Росія відмовляється від переговорів у межах «формули миру», яку пропонує Україна.

Про це йдеться на сайті МЗС РФ.

За словами Лаврова, переговори між Україною та Росією, які почалися після початку повномасштабного вторгнення, продемонстрували «повну несамостійність Володимира Зеленського у прийнятті важливих рішень». Зокрема, очільник російського МЗС стверджує, що «Україна не готова до діалогу», бо у квітні відмовилася від переговорів «за вказівкою англосаксів, зацікавлених у продовженні бойових дій».

«Висуваючи різні ідеї та «формули миру», Володимир Зеленський плекає ілюзію домогтися за допомогою Заходу виведення наших військ з російської території Донбасу, Криму, Запоріжжя та Херсонщини, виплати росією репарацій, явки “з повинною в міжнародні трибунали” тощо. Зрозуміло, ми за таких умов ні з ким розмовляти не будемо», — сказав Лавров.

Нагадаємо, Росія продовжує ракетний терор проти мирних громадян України. За попередніми даними, всього сьогодні, 29 грудня, в ударі було застосовано 69 ракет.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності