• Головна
  • Світ
  • Чи буде Путін президентом знову: Росія готується до виборів

Чи буде Путін президентом знову: Росія готується до виборів

Владімір Путін

Вибори планують проводити і на окупованих територіях України

У Кремлі вже розпочали підготовку до виборів президента у 2024 році. Вони відбудуться за участю чинного глави держави Владіміра Путіна.

Про це 13 січня повідомило російське видання «КоммерсантЪ» з посиланням на близькі до адміністрації президента РФ джерела.

Російський політичний блок почав готуватись до наступних виборів президента РФ. За планом, вони мають відбутись 17 березня 2024 року, а виборча кампанія стартуватиме після їхнього офіційного призначення в грудні 2023 року.

Участь у виборах візьме і чинний президент Владімір Путін. Однак звернення від самого російського лідера поки не було. У Кремлі вже проводять відповідні консультації з експертами та напрацьовують попередню стратегію виборчої кампанії. Припускають, що вона базуватиметься на темі єдності.

Вибори планують проводити і на окупованих територіях України. Для цього російські політичні експерти розроблять «особливу» стратегію залучення жителів до виборчого процесу.

Зазначимо, Владімір Путін перебуває при владі в Росії з 2000 року. Він двічі обирався президентом у 2000 та 2004 роках, а у 2008 році його змінив Дмитро Медведєв. У 2012 і 2018 роках Путін знову був «обраний» президентом РФ. Щоб продовжити його володарювання, влітку 2020 року російські депутати ухвалили правки до Конституції РФ, що дозволять Путіну знову двічі балотуватись на пост глави держави. Відповідно, на посаді президента він може залишитись до 2036 року.

Додамо, Буданов дав прогноз, коли помре Путін.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності