• Головна
  • Світ
  • Путіну бракує грошей: у США оцінили вплив санкцій на економіку рф

Путіну бракує грошей: у США оцінили вплив санкцій на економіку рф

Путіну бракує грошей: у США оцінили вплив санкцій на економіку рф

У найближчі роки економіка рф скоротиться щонайменш на 16%, а до 2030 року на 20%

Санкції вже суттєво вплинули на російську економіку. Зараз кремль відчуває нестачу коштів на ведення війни.

Про це повідомив координатор із санкційної політики Держдепу США Джеймс О’Браєн, пише «Європейська правда».

За його словами, із 630 млрд доларів російських коштів на банківських рахунках 300 млрд заморожені, й росія витрачає решту.

«Ми вважаємо, що росія витратила понад 80 млрд лише у перші місяці цієї війни. І, на додачу, можна бачити скорочення у бюджеті. Вони нещодавно втратили свій найцінніший ресурс — можливо, до 900 тисяч росіян виїхали з країни через мобілізацію, санкції і війну», сказав О’Браєн.

Також Штати вважають, що росії набагато важче виробляти всередині країни все необхідне для ведення війни. Також їм зараз набагато важче імпортувати цю продукцію.

«Хоча вони трохи заробляють з продажу нафти, газу та добрив, вони не можуть купити багато чого необхідного для сучасного ведення війни. Так, станом на вересень імпорт напівпровідників впав на 70%», розповів координатор із санкційної політики Держдепу.

Водночас Вашингтон вважає, що у найближчі роки економіка рф скоротиться щонайменш на 16%, а до 2030 року на 20%. Натомість у Кремлі шукають способи обходити санкції через інші країни, купуючи товари подвійного призначення.

«Наш сигнал дуже чіткий: якщо будь-яка компанія надає росії підтримку у тому, щоб обходити санкції, вона сама підставляється під санкції. Ми доносимо цей сигнал до бізнесу не лише у партнерських країнах, але й у Китаї, Туреччині, Індії та інших», наголосив О’Браєн.

Нагадаємо, росії, зокрема російському «Газпрому», доведеться платити ще багато штрафних санкцій за непоставлений газ, і невідомо, чи вони це усвідомлюють.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності