• Головна
  • Україна
  • Проти олігархів та родичів путіна: Зеленський затвердив рішення РНБО про санкції

Проти олігархів та родичів путіна: Зеленський затвердив рішення РНБО про санкції

Проти олігархів та родичів путіна: Зеленський затвердив рішення РНБО про санкції

Обмеження на 5 років запровадили й проти артисток з громадянством України

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 20 жовтня, ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти близького оточення президента рф владіміра путіна.

Відповідний указ оприлюднили на сайті Офісу Президента.

До санкційного списку увійшли 2507 фізичних та 1374 юридичні особи, зокрема найбагатший росіянин Володимир Лісін, мільярдер Роман Абрамович та «Альфа-Банк». Під обмеженнями опинилися й доньки олігарха Михайла Фрідмана Катерина і Лариса та родина Ротенбергів. Але зачепили санкції й доньок путіна — Катерину Тихонову та Марію Воронцову, а також дружину та доньку міністра закордонних справ росії сєргея лаврова Марію і Катерину. Також санкції на 10 років ввели проти окупаційних ставлеників на Херсонщині — Кирила Стремоусова та Володимира Сальдо, представника окупаційної адміністрації Запорізької області Володимира Рогова. Крім того, обмеження на 5 років запровадили й проти артисток з громадянством України — Ані Лорак (Кароліна Куєк), Регіни Тодоренко і Таїсії Повалій.

Санкції передбачають блокування активів, зокрема тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать цим особам, а також активами, щодо яких вони можуть прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти аналогічні дії.

Контроль за виконанням відповідного рішення РНБО покладається на секретаря РНБО України Олексія Данілова. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, минулого тижня Зеленський підписав запровадження санкцій проти Курченка, Лебедєва, Януковича, Дерипаски.

Додамо, сьогодні, 20 жовтня, Рада Євросоюзу ухвалила санкції проти Ірану за постачання бойових безпілотників росії, які держава-терорист використовує для ударів по Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності