• Головна
  • Спорт
  • Анна Максименко — чемпіонка світу з фехтування серед кадетів

Анна Максименко — чемпіонка світу з фехтування серед кадетів

Анна Максименко — чемпіонка світу з фехтування серед кадетів

Чемпіонат світу серед кадетів та юніорів проходить в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді

У вівторок, 16 квітня, львівʼянка Анна Максименко стала переможницею Чемпіонат світу з фехтування серед кадетів. Турнір проходить в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія. У змаганнях взяли участь 129 фехтувальниць з усього світу. Про це повідомили у соц.мережах Міжнародної федерації фехтування (FIE).

Шлях до успіху

Після групового етапу Анна Максименко з пʼятьма перемогами й однією поразкою відсіялась вісімнадцятою на етап на вибування. У першому поєдинку на вибування 16-річна львівʼянка перемогла представницю Макао Ю Кей Хуанг з рахунком 15:5. Далі українська фехтувальниця перемогла китаянку Джіаю Жао з рахунком 15:8 і в наступному поєдинку француженку Джудіт Роман з рахунком 15:7. У чвертьфіналі Максименко перемогла представницю Угорщини Анну Шилард з розгромним рахунком 15:3. У півфіналі українка здолала ще одну китаянку Хуйшуанг Джиянг (15:10). У фіналі Анна Максименко зустрілась з фехтувальницею з США Шарікою Гаджалою і завоювала “золото”, перемігши суперницю з рахунком 15:13.

До слова, окрім підопічної Андрія Орліковського, бронзову нагороду на змаганнях здобула киянка Емілі Конрад. Ще одна львівʼянка Аліна Дмитрук закінчила турнір на 34 місці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності