• Головна
  • Спорт
  • На етапі Кубка світу з фехтування на візках у Великобританії переміг львівʼянин

На етапі Кубка світу з фехтування на візках у Великобританії переміг львівʼянин

На етапі Кубка світу з фехтування на візках у Великобританії переміг львівʼянин

У фіналі Андрій Демчук перевершив свого принципового суперника

У неділю, 14 січня, у Великобританії завершилися змагання Кубка світу з фехтування на візках, участь у якому взяли спортсмени з 31-ї країни світу. У перший же ж день змагань золоту медаль для України здобув представник Львівщини Андрій Демчук і бронзову медаль нашій збірній приніс Артем Манько з Черкащини. Про це повідомили на офіційному сайті Львівської ОВА.

У фіналі 36-річний Андрій Демчук переміг представника Китаю, Тіана Жанкяна, з рахунком 15:12. "Тіан – мій давній суперник. Я виграв у нього в півфіналі на Паралімпіаді в Ріо у 2016-му, і тоді в мене була золота медаль. Але на наступних Іграх в Токіо я йому поступився у матчі за бронзу. Під час останнього уколу рефері дав мені червону картку. Наразі це мій найбільший супротивник у фехтуванні на шпагах. До закінчення відбору на Paris 2024 залишився один старт, і тим важливіша ця перемога!”, – поділився Андрій Демчук після перемоги. Також фехтувальник подякував ЗСУ за "можливість робити своє".

Загалом збірну України представили 11 спортсменів, серед яких, крім Андрія Демчука, було двоє представників Львівського обласного регіонального центру «Інваспорт» – Антон Дацко та Наталія Морквич.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності