• Головна
  • Спорт
  • Без права на помилку: збірна України починає грати у відборі на Євро-2024 під керівництвом Сергія Реброва

Без права на помилку: збірна України починає грати у відборі на Євро-2024 під керівництвом Сергія Реброва

Без права на помилку: збірна України починає грати у відборі на Євро-2024 під керівництвом Сергія Реброва

Перед Україною відкривається чудова можливість набрати вкрай важливі очки у турнірній таблиці

У п’ятницю, 16 червня, збірна України зіграє матч кваліфікації на Євро-2024 проти Північної Македонії. Це буде перша гра офіційна гра команди під керівництвом нового головного тренера Сергія Реброва. Втім наставник вже встиг дебютувати у новій ролі, а його підопічні зіграли внічию 3:3 у поєдинку зі збірної Німеччини.

Та тепер на Україну чекають важливі ігри відбору, адже якщо у червневих матчах збірна не набере 6 очок із 6, то про перспективи опинитись влітку 2024 року на полях Німеччини у рамках європейської першості буде майже неможливо, пише LVIV.MEDIA.

Важка турнірна ситуація

Збірна України потрапила у дуже складну групу з явними фаворитами – збірними Італії та Англії. Останнім наша команда поступилась у першому матчі кваліфікації на Вемблі й зробила це за дуже поганої гри.

Натомість зараз перед Україною відкривається чудова можливість набрати вкрай важливі очки у турнірній таблиці. Так, збірна Північної Македонії не є подарунком й може попсувати нерви будь-якій команді у групі, як і головний аутсайдер Мальта, проти якої наша команда зіграє 19 червня. Проте якщо Україна не здобуде 100% результат у матчах із цими командами, то про майбутні звитяги й вихід у фінальну стадію Євро-2024 й говорити не доводитиметься.

Особливо враховуючи, що Англія поки йде з максимальними показниками, а Італія неодноразово доводила, що навіть у складних ситуаціях може витисткати потрібний для неї результат. Відтак Україні не слід розраховувати на втрати очок від суперників, а самій забезпечувати собі бажану путівку на Євро.

Позитив від нових рішень тренера

На чолі збірної України новому тренеру команди Сергію Реброву випав дуже складний перший екзамен – гра проти збірної Німеччини. І хоча це була товариська гра, в якій результат не відігравав важливу роль, нічия з чотириразовими чемпіонами світу при досить непоганій грі вселяє оптимізм у вболівальників команди.

Так, під час гри проти «бундесманшаафт» можна було побачити кілька сміливих рішень, які показали, що Україна може грати впевнено та сміливо, а тренер не боїться експериментувати зі складом та шукати нові позиції для гравців. Зокрема, для багатьох одкровенням стала позиція відтягнутого форварда Віктора Циганкова, який до цього зазвичай грав на позиції флангового півзахисника. Водночас у його клубі – іспанській «Жироні» – Віктор кілька разів непогано проявив себе у цій ролі й Ребров помітив це. Водночас чудово зіграв молодий талант донецького «Шахтаря» Георгій Судаков, який дуже солідно виглядав у центрі поля проти іменитих німців.

Та що найбільш важливо – Ребров у товариському матчі проти Німеччини моделював атакувальну гру проти команд, які будуть глибоко оборонятись проти нашої збірної – Північної Македонії та Мальти. Гра «першим номером» давно є проблемною для України, адже часто виникають труднощі зі зламом насиченого захисту суперника. Проте ідеї Сергія Станіславовича можуть втілитись у життя у червневих матчах відбору.

Очікування від команди

Для Сергія Реброва та його гравців зараз чудова можливість показати свої амбіції та набратись впевненості перед матчами проти більш складних противників. Зрозуміло, що головними конкурентами за вихід на Євро-2024 для України є Італія та Англія й саме з ними очікується запекла боротьба за дві путівки у Німеччину.

Тож зараз усі вболівальники з високими очікуваннями зустрічають команду напередодні ключових для неї ігор у кваліфікації, адже якщо Україна не набере очки у матчах проти слабших за себе команд, вона сама поховає свої шанси на успіх.

До слова, у фінальну частину Євро-2024 вийдуть по дві найкращі збірні кожної групи. Ще три путівки будуть розіграні у стикових матчах Ліги націй.

Спорт

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності