• Головна
  • Спорт
  • Думка тенісистів із Росії та Білорусі «не повинна її засмучувати»: українська тенісистка знялась зі змагань у США

Думка тенісистів із Росії та Білорусі «не повинна її засмучувати»: українська тенісистка знялась зі змагань у США

Думка тенісистів із Росії та Білорусі «не повинна її засмучувати»: українська тенісистка знялась зі змагань у США

Тенісні функціонери висловлюють упевненість в участі росіян і білорусів у тенісних змаганнях прийдешньої Олімпіади

Виступ української тенісистки Лесі Цуренко на престижному турнірі в американському Індіан-Веллсі завершився скандалом. Зокрема, українка відмовилася вийти в корт проти білоруски Аріни Сабаленка.

Про це пише «Великий теніс України».

Досвідчена українка не вийшла на поєдинок проти другої ракетки світу в 1/16 фіналу змагань. Свою відмову 33-річна тенісистка пояснила результатами спілкування з президентом Жіночої тенісної асоціації (WTA) Стівом Саймоном.

«Причиною відмови стала панічна атака. Офіційно буде написано «особисті причини», але фактично це проблеми з диханням, і, можна сказати, істерика. Кілька днів тому в мене була розмова з нашим CEO, і я була абсолютно шокована тим, що почула», – розповіла Цуренко.

За її словами, Саймон заявив, що хоч сам війну РФ проти України не підтримує, але протилежна думка тенісистів із Росії та Білорусі «не повинна її засмучувати». Також функціонер висловив упевненість в участі росіян і білорусів у тенісних змаганнях прийдешньої Олімпіади. Мовляв, саме так «правила чесної гри та олімпійські принципи не будуть порушені».

«Я була абсолютно шокована цією розмовою і вже в минулій грі було неймовірно складно грати, складно зібратися і сьогодні, коли прийшов час йти на корт. У мене почалася панічна атака, я просто не змогла туди вийти. Дуже сподіваюся, що зможу всю цю інформацію перетравити та буду більш готова до наступного турніру», – зазначила українська тенісистка.

Додамо, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну провідні тенісні організації заборонили білорусам і росіянам виступати в командних змаганнях. Натомість в індивідуальних і парних турнірах вони виступають без обмежень. Єдина умова – нейтральний прапор.

Чому виникла така реакція щодо білоруської тенісистки

У січні жіночий Australian Open виграла білоруска Аріна Сабаленка, яка виступала під «нейтральним» прапором. Водночас нейтральність і «непідтримка» війни залишилися лише у Мельбурні – у Мінську тим часом йшли святкування, пише «Tрибуна».

Так, на білоруському телебаченні показували піратську трансляцію фіналу, Лукашенко випив горілки за чемпіонку. Зокрема, Telegram-канал «Пул Первого», який висвітлює діяльність самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, оприлюднив відео, на якому той пʼє горілку за Сабаленка.

«Перший дивився, вболівав, переживав, місцями висловлювався нецензурно, але передбачив перемогу – у другому і третьому сеті. І, звісно, одразу привітав!», - написали пропагандисти.

Дивився Лукашенко, як і інші жителі Білорусі, цей матч на державному спортивному каналі «Беларусь 5». Проте канал не володіє правами на трансляцію. Натомість із січня у Білорусі діє закон, який дозволяє показувати на телебаченні піратські трансляції (а також відтворювати фільми, музику, компʼютерні ігри), якщо права належать «іноземній державі, яка вчиняє недружні дії». Водночас у переліку «недружніх» – ледь не пів світу. Крім того, у правому верхньому куті прилаштували державний прапор Білорусі, якого у трансляції бути не могло – Сабаленка виступає під нейтральним.

Нагадаємо, на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу (Australian Open) заборонили російські та білоруські прапори. Це сталося після того, як напередодні один з уболівальників показав прапор РФ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності