Коронавірус: головні новини дня

Коронавірус: головні новини дня

Зібрали для вас актуальні новини про коронавірус за сьогодні

Карантин в Україні скасують, якщо вакцинують 70% населення

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів за якої умови карантин в Україні можна скасувати. Для цього потрібно вакцинувати 70% населення.

За його словами, це можливо, адже європейські країни досягнули такого результату за 4-5 місяців.

"Країни європейського регіону, які почали вакцинацію, за 4-5 місяців дійшли до порога 70%. Решта підсилюють роль держави, втручання для того, щоб збільшити кількість вакцинованих серед 30%, які не хочуть або бояться", — сказав Ляшко.

Нагадаємо, що на Львівщині щепитися можна у будні та вихідні. Детальний графік роботи центрів вакцинації дивіться тут.

Україна знову встановила рекорд за кількістю Covid-щеплень

Мінздоров'я повідомило, що за останню добу в Україні здійснили майже 290 тисяч щеплень проти коронавірусу. Тим самим Україна встановила новий добовий рекорд за кількістю щеплень.

Минулої доби в Україні провели майже 289 468 Covid-щеплень. Одну дозу отримали 203 265 осіб, дві – 86 203 осіб. Від початку вакцинації в Україні щеплено 8 760 924 людини. З них отримали одну дозу 8 760 922 людини, повністю вакциновані – 6 915 377 людей. Загалом проведено 15 676 299 щеплень.

Натомість на Львівщині найбільше щеплених у Львові, Львівському та Стрийському районах.

Мінздоров'я оновило перелік професій з обов’язковою вакцинацією від Covid-19

Міністр Мінздоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україні планують розширити перелік професій з обов’язковою вакцинацією проти коронавірусу.

"До переліку додатково будуть включені соціальні працівники, працівники державних підприємств, установ, організацій, а також працівники критично важливих сфер для функціонування економіки нашої країни", — заявив Ляшко.

Додамо, що раніше Мінздоров'я визначило, що обов'язково вакцинуватися проти коронавірусу мають освітяни та працівники центральних органів виконавчої влади.

На Львівщині встановили рекорд за кількістю нових хворих на Covid-19

Протягом минулої доби на Львівщині підтвердили 1754 нових випадків. Це — новий добовий рекорд за кількістю хворих на Львівщині. Протягом останньої доби в області провели 3932 ПЛР-тести, з яких 1754 – позитивні. Серед нових хворих –  743 львів’ян. Останній був 22 жовтня – 1647 випадків.

"Заповненість ліжкомісць із дня на день – від 50 до 60%, бо збільшується кількість ліжок. Зараз зарезервовано близько 2200 ліжок для лікування хворих, включно з тими закладами, які ще поки не приймають хворих. Наприклад, дитяча лікарня на Орлика, де, за потреби, плануємо залучити спочатку 100, а потім 70 ліжок. Адже однією з ознак цієї хвилі ми бачимо значне поширення хвороби серед дітей", — говорить перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Посадовець розповів також, що близько 95% тих людей, які потрапляють в міські медичні заклади у досить важких станах та невакциновані.

На Львівщину прибуло майже 47 тисяч доз вакцини Pfizer

Сьогодні Львівська область отримала 46 800 доз вакцини від "Pfizer-BioNTech".

"Наша область повністю забезпечена вакцинами, тому зараз не час розслаблятись у боротьбі з Covid-19. Сповільнення темпів вакцинації або відмова від нього — це два кроки назад у прогресі, який ми досягнули. Необхідно максимально використати шанс наявності вакцин. Адже, завдяки зробленим щепленням люди є захищеними та мають змогу займатися тим, чим не могли до прикладу у минулому році",— розповів керівник департаменту  охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

Додамо, що нещодавно у Мінздоров’я розповіли, коли українців чекає повторна вакцинація.

Здоров'я

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності