Порушують карантин: у Львові закрили 4 магазини та попередили 4 ринки

Порушують карантин: у Львові закрили 4 магазини та попередили 4 ринки

Чотири львівські ринки можуть тимчасово закрити. Йдеться про ринки "Новий", "Народний" та "Привокзальний", а також Радіоринок. Тут не дотримуються карантинних вимог.

Поки що адміністрації винесли попередження. Та якщо порушення зафіксують ще раз, то міська комісія техногенної безпеки та надзвичайних ситуації може прийняти рішення про закриття їх доти, поки ті не усунуть недоліки.

А от 4 магазинам таки доведеться призупинити роботу.

"Було прийнято рішення про закриття 4 закладів: магазину «Watsons» на вул. Широкій, 67, магазину «Копійочка» на вул. Низинній, 17, магазину «Чарка до свята» на вул. Широкій, 63 та магазину «Секонд-хенд» на вул. Личаківській, 201. Щоб ці заклади відновили свою господарську діяльність, необхідно отримати звернення від них про виправлення ситуації, і тоді комісія розгляне це рішення повторно. Щоби виправити ситуацію, заклад може витратити годину часу, а може і тиждень – це не залежить від міської комісії, а від самого закладу", - повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Порушеннями є недотримання маскового режиму. Крім того, з 18 жовтня до роботи можуть бути допущені лише вакциновані працівники або ж ті, які мають негативний тест ПЛР-тест або швидкий тест на антиген.

"Якщо порушення незначне, до прикладу, маска не так одягнена, то групи виносять попередження. Але якщо заклад чи ринок обслуговує велику кількість людей, і немає реакції на зауваження щодо дотримання карантину, щоб гарантувати безпеку відвідувачам, то треба вчиняти певні дії", - пояснив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, на Львівщині триває посилений карантин. Контроль за дотриманнях карантинних обмежень доручили Нацполіції та Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів. Перевірки здійснюють щодня 60 мобільних груп.

Відучора стали чинними нові обмеження у транспорті. Йдеться про міжобласні перевезення. Тепер для того, щоб поїхати в іншу область, пасажир чи водій повинен мати негативний тест на коронавірус або жовтий чи зелений сертифікат про вакцинацію.

Через це на вокзалах країни розгортають пункти щеплень. Такий запрацював і на Головному залізничному вокзалі Львова. Уже вчора тут утворились черги із пасажирів.

 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності