Школи у жовтій зоні: львівські працюють наживо, а в області перевірять якість дистанційної освіти

Школи у жовтій зоні: львівські працюють наживо, а в області перевірять якість дистанційної освіти

Від сьогодні вся Україна потрапила до жовтої карантинної зони.

На Львівщині почалось дистанційне навчання у школах. Якщо молодша школа функціонує у звичному режимі, то старші класи відсьогодні перейшли на віддалену форму навчання.

Для того, щоб  учасники освітнього процесу не зловживали дистанційним, якість їхньої роботи будуть перевіряти. Вже у понеділок в області почне роботу спеціальна комісія. До її складу увійдуть представники департаменту освіти Львівської ОДА, фахівці Інституту післядипломної освіти, Львівської Політехніки, керівники відділів освіти.

Водночас школи та садки Львова продовжують працювати у звичному форматі пори те, що не всюди є 80% вакцинованих працівників.

Для того, щоб потрапити на роботу, освітянам на вході у заклад достатньо показати негативний результат ПЛР-тесту, який діє протягом 72 годин, або довідку про перенесену хворобу протягом минулих 6 місяців. Також можна надати довідку про те, що вакцинація протипоказана за станом здоров’я.

Уже завтра спеціальні бригади розпочнуть перевірку освітніх закладів на достовірність довідок.

“Ми маємо на сьогодні вже 62% щеплених працівників – ситуація змінилася кардинально за вчорашній день: якщо ми мали 52%, то сьогодні вже є 62% вакцинованих працівників. На вчора було лише 4 школи, які мали понад 80% вакцинації працівників, то сьогодні це вже 14 шкіл, і ще 14 шкіл, які вже мають межу 70-80% щеплених або тих, які мають ПЛР-тести або довідки”, - розповіла керівниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

Вона додала, що якщо якийсь заклад, попри рішення міської ради, вирішить перейти на дистанційне навчання, керівник буде притягнутий до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, у львівському Охматдиті під ШВЛ рятують 5-річну дитину з ускладненнями від коронавірусу.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності