До навчання в очній формі готова лише половина закладів освіти — МВС

До навчання в очній формі готова лише половина закладів освіти — МВС

Рішення щодо початку навчального процесу і форми навчання в закладах освіти прийматиметься окремо в кожному регіоні або навіть у кожному закладі освіти

Школярі зможуть повернутися до навчання за партами лише у разі виконання навчальним закладом усіх заходів безпеки. Наразі до початку навчання в очній формі готові понад 51% закладів освіти.

Про це повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ Альона Матвєєва.

“Новий навчальний рік стартує вже за декілька днів. Створення безпечного середовища є спільним завданням державної та місцевої влади, а також всіх учасників навчального процесу”, — сказала речниця МВС.

Вона зазначила, що рішення щодо початку навчального процесу і форми навчання в закладах освіти прийматиметься окремо в кожному регіоні або навіть у кожному закладі освіти.

“Ми започаткували проєкт “Безпечне освітнє середовище в умовах війни”, яким передбачено, зокрема, що служби системи МВС проінспектують всі навчальні заклади”, — сказала Альона Матвєєва.

Нагадаємо, під час воєнного стану свято Першого вересня на Львівщині радять відзначати без скупчення людей та проведення масових заходів. У поліції рекомендують утриматися від так званих “святкових лінійок”.

Також у кожному районі Львова оберуть один навчальний заклад, де будуть функціонувати класи дистанційного навчання. Тож батьки, які підтримують дистанційне навчання, зможуть перевести дітей у ці школи.

Додамо, перші 17 спеціалістів з безпеки розпочинають свою роботу в школах. Вони поїдуть у 17 громад в різних областях України.

Крім того, нагадаємо, у Патрульній поліції України розповіли, як правильно підготувати дітей до навчання у школі під час воєнного стану.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності