• Головна
  • Суспільство
  • Освіта
  • Українські випускники, які перебувають за кордоном, можуть отримати атестати в дипломатичних установах

Українські випускники, які перебувають за кордоном, можуть отримати атестати в дипломатичних установах

Українські випускники, які перебувають за кордоном, можуть отримати атестати в дипломатичних установах

Випускники шкіл, які перебувають за кордоном, можуть отримати документи про базову середню та повну загальну середню освіту в закордонних дипломатичних установах України в країні перебування. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки.

Зокрема, Міносвіти затвердило порядок вручення атестатів з Міністерством закордонних справ.

"Порядок визначає механізм вручення випускникам, які перебувають за межами України, документів про базову та повну загальну середню освіту та додатків до них, виданих закладами освіти впродовж дії воєнного стану в Україні чи окремих її місцевостях, оголошеного у встановленому порядку", - йдеться у повідомленні.

Вручення атестатів відбуватиметься на підставі заяви, яка має подаватися до закладу загальної середньої освіти, який замовив документ про освіту. Заяву можуть подати батьки, опікуни, родичі, повнолітній випускник та в окремих випадках неповнолітні здобувачі освіти.

Нагадаємо, Міносвіти продовжує реалізацію Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри “Обери професію своєї мрії”. Зокрема, профорієнтація відбувається на основі штучного інтелекту. Проєктом вже скористалися понад 30 тисяч учнів 7-11 класів з усієї України.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності