Майбутні професії українських учнів визначатиме штучний інтелект – МОН

Майбутні професії українських учнів визначатиме штучний інтелект – МОН

Міносвіти продовжує реалізацію Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар'єри "Обери професію своєї мрії". Зокрема, профорієнтація відбувається на основі штучного інтелекту. Проєктом вже скористалися понад 30 тисяч учнів 7-11 класів з усієї України.

"Ми створюємо всі умови для профорієнтації учнівської молоді України, адже людський капітал – найцінніший скарб сильної та незалежної країни. Ми взяли за основу кращий світовий досвід і розробили тестування на основі штучного інтелекту, що дозволяє швидко й точно визначити перелік здібностей і актуальних професій індивідуально для кожної дитини", – розповів Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Проєкт "Обери професію своєї мрії" складається з 5 головних кроків:

  • Профорієнтаційне тестування на основі штучного інтелекту.
  • Консультації кар’єрних радників за допомогою технології "перегорнутий кол-центр".
  • Мультимедійні курси в міжнародному форматі SCORM щодо трендів ринку праці, складання резюме, підготовки до співбесіди, порад батькам і учням, вибору професії мрії тощо.
  • Онлайн-екскурсії на провідні підприємства України.
  • Топ-100 найактуальніших професій сьогодення та майбутнього.

Повідомляється, що система профорієнтаційного тестування на основі штучного інтелекту успішно пройшла наукові дослідження на двох кафедрах психології провідних університетів і отримала позитивні висновки трьох профільних інститутів Національної академії педагогічних наук України.

Нагадаємо, з 1 вересня дітей, що не відвідують шкільні заняття офлайн, не будуть відраховувати із закладів освіти.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності