Зеленський затвердив Положення про Національну премію України ім. Бориса Патона

Зеленський затвердив Положення про Національну премію України ім. Бориса Патона

Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив Положення про Національну премію України імені Бориса Патона.

Власне, Національна премія України імені Бориса Патона є державною нагородою України, яка присуджується:

  • за видатні наукові дослідження, які сприяють подальшому розвитку гуманітарних, природничих і технічних наук, позитивно впливають на суспільний прогрес та утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі;
  • за розроблення і впровадження нової техніки, матеріалів і технологій, нових способів і методів лікування та профілактики захворювань, що відповідають рівню світових досягнень;
  • за роботи, які становлять значний внесок у вирішення проблем охорони довкілля та гарантування екологічної безпеки;
  • за створення підручників для закладів загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти, вищої освіти, що відповідають сучасним вимогам і сприяють ефективному опануванню знань, істотно впливають на поліпшення підготовки майбутніх спеціалістів.

Національна премія може бути присуджена лише один раз за життя, а також посмертно. Щороку за результатами конкурсу надаватиметься не більше 15 таких премій.

Нагадаємо, Українські журналісти стали лауреатами Пулітцерівської премії у спеціальній номінації. У нагороді зазначається “За відвагу, витривалість та відданість правді”.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності