Міносвіти затвердило перелік областей, у яких можна буде скласти національний мультипредметний тест

Міносвіти затвердило перелік областей, у яких можна буде скласти національний мультипредметний тест

Тестування проходитиме у 20 областях України

В Україні затвердили список областей та населених пунктів, в яких проводитиметься мультипредметний тест. Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки.

Тестування проходитиме у 20 областях України та м. Києві. Не проводитимуть тестування у Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській областях та АР Крим.

Назви населених пунктів, де відбуватиметься тестування, Міносвіти не публікуватиме з міркувань безпеки. Учасники зможуть обрати найближчий до себе екзаменаційний центр з 20 травня до 7 червня на своїх інформаційних сторінках.

"Традиційно ЗНО відбувалося в багатьох населених пунктах, однак наразі забезпечити таку доступність екзаменаційних центрів для проходження НМТ неможливо: потрібно враховувати безпекові загрози, технічні й логістичні можливості створення центрів комп’ютерних тестувань у кожному населеному пункті", - розповідають у Міносвіти.

Додамо, учні, які перебувають в інших країнах, зможуть пройти тестування за кордоном. Для цього у Європі створять мережу пунктів тестування для українців.

Нагадаємо, Український центр оцінювання якості освіти опублікував календарний план організації та проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2022 році. Тестування проходитиме у три сесії.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності